Una estrena còmoda (54-82)

23.10.2008 22:07

El Regal Barça ha obert l’Eurolliga presentant les seves credencials. El primer equip de bàsquet ha derrotat el vigent campió francès a domicili per 54-82. Els de Xavi Pascual han estat superiors al seu rival des dels primers minuts de partit.

El debut a la màxima competició europea ha estat plàcid. El Regal FC Barcelona ha guanyat el Nancy per 28 punts de diferència. Els homes de Xavi Pascual han proposat un estil de joc que els francesos no han pogut seguir.

Ordenats i amb les idees clares

GYI0056022259.jpgJa des del començament, amb la primera cistella d’Ersan Ilyasova després d’un rebot del mateix jugador a llançament de Daniel Santiago, el primer equip de bàsquet ha apamat el camí. Amb un excel·lent Jaka Lakovic a la direcció, els blaugranes han marxat de set punts als quatre minuts de partit (7-14).

El Regal Barça no només ha dominat ofensivament. En el treball de fons els sis rebots capturats, tres dels quals eren ofensius, en aquest moment del joc han exemplificat que tothom estava pel que tocava.

Ersan Ilyasova i Fran Vázquez han deixat el marcador amb un 15-21 en acabar el primer quart. L’ala-pivot turc ha firmat una jugada completa que ha culminat amb un triple, el de 11-19. Fran Vázquez ha tancat el període amb dos dels seus 11 punts. Ilyasova ha acabat com a màxim anotador de l'equip amb 18 punts i 12 rebots.

De la màxima a un petit sotrac

GYI0056022016.jpgSense atabalar-se i sense voler córrer en excés, els blaugranes han mantingut una intensitat òptima. Basile i Andersen ha obert el segon quart augmentant la renda fins als 9 punts. Roger Grimau, que ha entrat en substitució d’un Juan Carlos Navarro una mica gripós, ha encistellat el 17-28, la màxima diferència fins aleshores.

Aquest marge encara ha estat més contundent amb una esmaixada de Fran Vázquez i dos punts més de Grimau (20-34). I, a menys de cinc minuts per arribar al descans, entre el gallec i el de Sants han posat un nou cim (24-39). Grimau ha sumat dos punts i ha tret falta personal.

Però, quan tot semblava molt fàcil i el Nancy, enfonsat, els de Jean-Luc Monchau s’han esforçat de valent. Amb Samnick i un vell conegut de l’ACB com és Cyril Julian els francesos han arribat al descans perdent només de 6 punts (35-41).

Les coses al seu lloc

GYI0056022037.jpgPerò aquest sobreesforç no ha tingut continuïtat a la represa. Ilyasova i Fran Vázquez han trencat el feble joc interior del Nancy. Amb una demostració de superioritat, Vázquez ha esmaixat una nova pilota. 40-47 a l’electrònic.

Només Samnick mantenia el pols de l’equip local. Grimau, Santiago i Lakovic han completat el tercer quart amb diferents jugades: el capità, amb una penetració marca de la casa; el pivot porto-riqueny, amb bàsquet i falta, tot i que no ha encistellat l’addicional; i el base eslovè, amb un triple amb què s’ha tancat un parcial de 10-21 després de 30 minuts de joc.

+28 punts de diferència

El partit no ha tingut més història que la de veure fins on arribaria el Regal Barça. Lakovic ha deixat el seu lloc a André Barrett. També ha tingut minuts Jordi Trias. El gironí ha sumat el 53-80 a un minut i divuit segons del final. Lubos Barton ha tancat el matx amb 2 punts i el màxim diferencial del partit (54-82).

A més d’una estrena plàcida a l’Eurolliga, el Regal Barça ha deixat el rival en una de les pitjors anotacions europees. El Fenerbahçe va fer 50 punts contra el Barça l’any 1991 i l’Efes Pilsen l’any 1994 va acabar amb la mateixa anotació. Més recentment, l’any 2005, la Cibona es va quedar en 53. I el 2002 l’AEK va perdre contra el Barça per 68-54.
SLUC NANCY, 54
REGAL FC BARCELONA, 82

SLUC Nancy (15+20+10+9):
Cox (-), Morandais (3), Wilson (19), Aboubakar (2), Greer (2) –cinc inicial–, Julian (6), Greer (6), Tchicamboud (6), Benson (3), Samnick (11), Njoya (-), Jacques (-).

Regal FC Barcelona (21+20+25+16): Basile (6), Lakovic (9), Navarro (4), Ilyasova (18), Santiago (8) –cinc inicial–, Barrett (2), Trias (2), Barton (4), Andersen (8), Vázquez (12), Sada (-), Grimau (9).

Àrbitres: Pilsilkas, Sahin i Lottermoser.

Incidències: primera jornada de l’Eurolliga del grup B al Palais des Sports Gentilly 'Jean Weille' de Nancy. Abans de començar l’enfrontament s’ha fet un minut de silenci en memòria de Ricard Maxenchs, exsecretari general i exdirector general adjunt del FC Barcelona, que va morir dilluns.

Fes clic aquí per accedir a l’estadística oficial del partit.