L’Insular pot amb el Regal Barça (68-57)

14.10.2008 23:11

El Regal FC Barcelona ha acumulat la primera derrota de la temporada a l’ACB a la pista del Kalise Gran Canària per 11 punts de diferència. L’Insular ha tornat a ser una pista maleïda pels blaugranes.

El primer equip de bàsquet ha perdut 68-57 a Las Palmas de Gran Canària. Des de 2005 l’equip blaugrana no guanya a domicili el Kalise Gran Canària. No en va, el Centre Insular d’Esports és una de les pistes més complicades de tota l’ACB.

MHC6004.JPGEl Regal Barça ho sabia. Però els intents per fer un bon partit i anul•lar el contrari han estat nuls.

El partit ha començat amb dos punts de James Augustine. El pivot de l’equip insular ha arrodonit una més que notable actuació. Augustine ha acabat amb 16 punts i cinc rebots i sent el jugador millor valorat del Kalise.

Però la gran força dels de Salva Maldonado ha estat la disciplina de tot el conjunt. Sobretot en el rebot (43 pel Kalise, 33 pel Barça). Els canaris mai han permès el Regal Barça sentir-se còmode i això ha quedat palès a mida que avançaven els minuts.

Una concatenació de jugades amb la signatura de Savane, Carl English (14 punts) i Joel Freeeland ja han deixat un marcador de 23-18 en finalitzar els primers 10 minuts.

No es troben solucions

MHC6006.JPGXavi Pascual ja s’ha vist obligat a fer jugar Juan Carlos Navarro a les acaballes del primer quart. El referent de Navarro a la pista ha servit per intimidar una mica el Kalise. La Bomba ha estat el millor jugador del partit i el màxim anotador (20 punts).

El dorsal 11 del Regal Barça ha començat a fer mal. Però la seva aportació ha quedat molt diluïda davant de la suma de tot el Gran Canària.
Savane ha esmaixat el 34-26 a tres minuts del descans. Aquest vuit punts suposaven el primer gran avantatge per als locals. Minut i mig després, Augustine ha fet augmentar la diferència fins als nou punts (36-27), que han acabat sent 10 (40-30) després de 20 minuts.

Espiral continuada

La dinàmica de partit no ha variat molt a la represa. Tot i això, els blaugranes, liderats per Navarro, han aconseguit retallar el marcador i deixar un resultat de 48-43 cap a l’equador del tercer període.

Aleshores, Maldonado ha estat molt hàbil amb les rotacions de la banqueta. Albert Mocasi, el jugador cedit pel Barça al Gran Canària, ha aprofitat molt bé el temps a la pista. Amb set minuts en joc, l’ala-pivot català ha aportat quatre rebots i també dos punts. En començar el darrer període, Moncasi ha sumat el 54-48 amb la captura d’una pilota i la cistella corresponent.

El Regal Barça s’ha quedat estancat amb 52 punts durant molt de temps. Navarro els havia sumat i havia aconseguit escurçar la renda (56-52).

El Kalise ha acabat de rubricar la victòria portat en safata per un públic entregat amb els seus jugadors.

El primer equip de bàsquet blaugrana torna demà ben d’hora cap a Barcelona i s’entrenarà al Palau Blaugrana tot just arribi. Dijous també a primera hora del matí l’expedició del Regal Barça enceta la gira nord-americana , motiu pel qual el partit contra el Kalise Gran Canària, corresponent a la quarta jornada de l’ACB, s’ha hagut d’avançar.