El tercer quart marca el segon triomf (58-78)

08.10.2008 22:59

Carles Cascante

El Regal FC Barcelona seguirà una jornada més al capdavant de la Lliga ACB després d’un nou triomf folgat a la pista del Múrcia. Malgrat el resultat final, els blaugranes no han jugat un bon primer temps. El tercer quart, però, ha estat determinant.

Jaka Lakovic, amb 18 punts i un 28 de valoració, ha estat el líder de l’equip en un triomf fonamentat en la reacció de la represa. L’espectacle, però, l’ha posat Fran Vázquez, que ha acabat el matx amb 16 punts, 12 dels quals han estat gràcies a esmaixades. L’altre jugador important en el tram final ha estat Roger Grimau, que, com és habitual, ha tret l'empenta i el lideratge quan més se l’ha necessitat.

Fluix primer període

Andersen_a_Mxrcia.JPGEl primer i el segon quart han estat irregulars per als homes de Xavi Pascual. El CB Múrcia, més encertat, es mostrava ferm en la seva convicció de superar el líder de l’ACB. Tot i això, el matx ha començat fred, ja que s’ha trigat ben bé un parell de minuts a anotar el primer bàsquet. Ha estat Fajardo. Quatre minuts més tard, però, el Regal Barça ha aconseguit una renda màxima de +7 (2-9) després d’una recuperació i un posterior triple de Jaka Lakovic. Però l’equip de Pascual no estava fi amb les pèrdues de pilota, i les set que han entregat al seu rival han servit perquè aquest reaccionés i s’acabés emportant el primer quart per un ajustat 15 a 13.

Al segon quart les coses han anat a pitjor. Malgrat els nombrosos canvis de Xavi Pascual, que ha canviat tots els titulars tret de Vázquez, els locals han seguit mostrant-se més encertats en atac i tancant bé el rebot en defensa. Així, el Múrcia ha arribat a tenir una màxima renda de +7 (24-17) gràcies a una esmaixada de Barnes. L’avantatge seguia ‘in crescendo’ gràcies a un triple de Robles al minut 19 (29-21) i el quart s’ha acabat tancant amb cinc pilotes perdudes més i un resultat advers de 34 a 23.

Centrats en defensa, tot és més fácil

Santiago_a_Murcia.JPGA la represa les coses han canviat totalment. Amb només dues pèrdues de pilota, una en el tercer quart i una altra en el darrer, i amb un Lakovic liderant l’equip des del darrere, el Regal FC Barcelona ha canviat com una mitja. En dos minuts i mig de la segona meitat el Barça ha fet un parcial de 0-6 que només s’ha vist trencat per un triple de Thomas (37-30). Quatre minuts després, el parcial de 0-12 ha acabat trencant el matx per la meitat. Dos tirs lliures de Gianluca Basile han deixat el Barça cinc punts per sobre (37-42). Al final del tercer període els de Xavi Pascual han assolit un màxim avantatge de +10 (45-55).

Al minut 31 una esmaixada de Daniel Santiago ha acabat per definir les intencions barcelonistes. Al llindar del minut 34 un triple de Dean Taquan, el millor jugador local, ha estat l’última esperança de l’equip de Manolo Hussein (52-61). A partir d’aquí, camí planer fins al final del matx. A més, les cistelles de Roger Grimau han acabat per decidir un partit que s’havia complicat en els dos primers períodes.