Un derbi com els d'abans (95-77)

05.10.2008 17:33

Carles Cascante

El Regal Barça ha debutat amb victòria a l’ACB en un derbi com els d’abans. Els blaugranes han tret l’orgull en el tram final del tercer quart i, guiats per uns grans Sada i Grimau, han sabut imposar-se al DKV Joventut.

QM3D1960.jpgEl derbi ha estat com els d’abans. Amb una gran intensitat, amb una gran igualtat –tret dels trams finals del tercer i últim quart– i amb jugades i jugadors espectaculars. Al Regal FC Barcelona, malgrat que tots els jugadors que han trepitjat el parquet del Palau, han destacat per damunt de la resta Roger Grimau, Víctor Sada i Daniel Santiago. Aquest darrer, amb tan sols tres entrenaments a l’esquena, ha sabut guanyar-se el públic del Palau amb una actuació brillant que l’ha convertit en l’home més valorat del partit.

Menció a banda, malgrat que ja no és cap sorpresa, mereixen l’empenta i la lluita de Sada i Grimau. Pel que fa al DKV Joventut, val la pena destacar les actuacions del nord-americà Bracey Wright (20 punts) i de l’anglès Mensah-Bonsu (16 punts). Tots dos han estat brillants i espectaculars, però no han estat suficients per tombar el joc d’equip que ha protagonitzat aquest diumenge l’equip de Xavi Pascual. El jugador i capità del primer equip de futbol, Carles Puyol, ha estat un dels testimonis d’excepció d’aquest segon derbi de la temporada entre blaugranes i verd-i-negres.

Extrema igualtat

QM3D1863.jpgEls dos primers períodes han estat marcats per l’extrema igualtat. Pascual ha sortit amb un cinc format per Sada, Lakovic, Barton, Ilyasova i Andersen. Els primers minuts tenien com a objectiu buscar Andersen al pal baix una vegada i una altra, però la defensa de la Penya estava molt atenta. A més, els col•legiats, en tan sols tres minuts i mig, havien xiulat sis faltes contra el Barça i només dues contra el Joventut. Això feia que els de Sito Alonso es posessin 3 punts per davant (8-11) en poc més de quatre minuts de partit. A poc a poc, però, els blaugranes han sabut reaccionar gràcies als triples de Basile, Grimau i Lakovic. Al final del primer quart el matx s’ha tancat amb un empat a 22.

Debuta Santiago

QM3D1938.jpgEl segon quart ha estat el del debut de Daniel Santiago. El pivot porto-riqueny ha entrat a la pista quan faltaven vuit minuts per arribar als descans, i la veritat és que ja des del principi se li han vist molt bones maneres. L’equip, a més, després d’un primer quart en què no tancava bé el rebot, començava a capturar-los amb facilitat, i dels 6 rebots a 9 favorables al Joventut s’ha passat als 18 rebots a 11 favorables als homes de Xavi Pascual en acabar el segon període.

La igualtat, però, continuava sent la tònica dominant, malgrat que el Barça havia aconseguit una màxima renda de +8 (38-30) coincidint amb el novè punt de Basile a poc menys de sis minuts per arribar al descans. Els verd-i-negres, però, han sabut reaccionar novament de la mà de Mensah Bonsu, que, després d’un parell d’’alley oops’ impressionants, ha silenciat els més de sis mil espectadors que s’han citat al Palau. Ja en el tram final del segon quart, un triple de Jagla ha tornat a ajustar el marcador, aquest cop, però, amb 2 punts d’avantatge favorables al Regal FC Barcelona.

Parcial de 15-2

QM3D1896.jpgEl tercer quart ha estat el més determinant del matx. Després d’un inici irregular dels jugadors barcelonistes i de veure com els DKV Joventut aconseguia un màxim avantatge de 5 punts (52-57) a cinc minuts per al final del període, el Barça ha reaccionat gràcies a un triple d’Ilyasova (59-59). A partir d’aquí, i gràcies a un Sada espectacular, no hi ha hagut color. El parcial de 15-2 parla per si sol. L’empenta de Sada, l’entrega de Grimau i els triples de Barrett (2) i Barton han trencat l’equip de Sito Alonso per la meitat.

Grimau fa lluir Vázquez

Malgrat que l’últim període ha començat per al Barça de manera diametralment oposada a com havia acabat el tercer –parcial de 0-7 per al Joventut–, el Barça ha tornat a saber reaccionar gràcies a un triple de Víctor Sada (78-71) a poc més de set minuts per al final. Poc després començaria el particular festival de Fran Vázquez –fins aleshores molt desdibuixat–, que, gràcies a les assistències de Grimau, ha lluït com no ho havia fet en els tres quarts anteriors. El gallec ha acabat amb 11 punts, 10 dels quals els ha anotat en l’últim quart gràcies, sobretot, a les cinc assistències que Grimau li ha brindat en safata de plata. El de Sants ha acabat el matx amb sis. Al final, 95-77 a favor d’un Regal Barça molt seriós que no s’ha vist afectat per la baixa de la seva gran estrella, Juan Carlos Navarro.