Ilyasova guia el cinquè triomf de Turquia

18.09.2008 12:31

Turquia va sumar la cinquena victòria al preeuropeu de bàsquet. Els turcs van guanyar per 80-64 a Bèlgica i es mantenen invictes al grup C. Ersan Ilyasova, amb 22 punts, va ser el líder de Turquia.

Amb la cinquena victòria i sense cap derrota la selecció turca ha assolit el primer lloc del grup C del classificatori per a l’Europeu de Polònia per mèrits propis.

El jugador del FC Barcelona Ersan Ilyasova va ser un puntal bàsic. Amb 22 punts i vuit rebots, l’ala-pivot va guiar l’equip de Bogdan Tanjevic al triomf final.

Turquia començava el tercer període amb un marcador de 42-40, però un parcial de 21-10 va sentenciar el matx. A més, els turcs van tenir un percentatge de tir de dos punts del 57,7%.

Bòsnia ensopega contra Israel

Bòsnia-Herzegovina va veure com la derrota contra Israel la deixa quarta classificada del grup D. El conjunt dirigit per Zvi Sherf va vèncer per 88-74 els balcànics.

Els israelians van haver de remuntar un partit que va començar dominant Bòsnia. Al descans, el resultat era favorable a l’equip visitant per 40-45. Però a la represa Israel va començar a escurçar les diferències.

Gràcies al domini sota el tauler (51 rebots d'Israel per 29 de Bòsnia), els de Sherf van acabar de trencar el rival. Tot i que el matx va ser igualat fins al final, en el moment en què Israel va capgirar el marcador (al tercer quart amb un 63-56), ja no va perdre el domini del partit.

Yotam Halperin va ser el màxim anotador del partit amb 22 punts, seguit de Lior Eliyahy amb 21 i Meir Tapiro amb 19.

Per part bosniana, el blaugrana Nihad Dedovic va acabar amb 7 punts en 21 minuts de joc. El millor dels balcànics va ser Ikonic, amb 17 punts.

Gran Bretanya lidera el grup amb 4-1. Israel, la República Txeca i Bòsnia tenen dues victòries i tres derrotes a hores d’ara.
La darrera jornada
L’últim partit del classificatori per a l’Europeu de Polònia 2009 es jugarà el 20 de setembre. Al grup C, Turquia s’enfrontarà amb França. Els dos equips han garantit la presència a l’Eurobàsquet. Turquia té un balanç de cinc victòries i cap derrota i els francesos acumulen 3-2. Respecte del grup D, Bòsnia juga contra Gran Bretanya també dissabte, dia 20. Després de la derrota contra Israel, els balcànics intentaran guanyar els anglesos per acabar amb 3-3.