Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Per la millora del bàsquet


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

09.09.2008 12:09

Per la millora del bàsquet

www.fcbarcelona.cat


El FC Barcelona avala el canvi de normativa aprovat per la FIBA, el qual l’ACB ja executarà aquesta temporada i que vol premiar el joc i sancionar més estrictament l’antiesportivitat.


Les noves regles de joc establertes per la FIBA, aprovades al Bureau Central els dies 25 i 26 d’abril de 2008 a Chicago i que ja es posaran en pràctica aquesta temporada a la Lliga ACB –començant per la Supercopa–, són avaluades a priori com a positives pel cos tècnic del FC Barcelona. Agustí Julbe, el segon entrenador blaugrana, fa menció dels aspectes més destacables de la normativa.

“Hi havia regles, com la de sancionar un jugador amb passos quan es llançava a terra en la lluita per una pilota, que anaven en detriment de l’esforç i la competitivitat. Ara els jugadors s’arriscaran a recuperar una pilota i no seran xiulats els passos”, destaca Julbe. Pel tècnic barcelonista també és important que una falta antiesportiva tingui com a càstig dos tirs i possessió: “Això ajudarà perquè el joc sigui més net i també evitarà faltes tècniques a jugadors que tenen situacions clares de contraatac.”

El semicercle

Tot i que l’aplicació d’aquesta regla no serà obligatòria fins al 2010, com ha marcat la FIBA, la Lliga ACB la posa en pràctica ja aquesta temporada. “Considero que és important incloure ja aquesta regla”, afirma Agustí Julbe, que afegeix: “Tots sabem que en una acció final és difícil corregir el moviment en l’aire però és important saber que hi ha un límit físic en aquest tipus de jugades. Evitarà confusions a les faltes d’atac per a jugadors i àrbitres.”

Aquesta norma consisteix en el traçat a terra d’un semicercle d’1,25 metres de radi, des del punt de la perpendicular al centre del cèrcol. Aquest dibuix pretén delimitar una zona dins la qual no es podran assenyalar faltes en atac.

Per la millora del bàsquet
Les noves normes
Els articles que han canviat el seu redactat i interpretació són els següents: article 24 (regat), article 25 (passos), article 28 (pilota al camp ofensiu), article 30 (pilota tornada al camp defensiu), article 31 (tap il•legal), article 36 (falta antiesportiva) i article 38 (falta tècnica).

Fes clic aquí per accedir a la informació sobre les noves regles de joc ACB – temporada 2008/09.


Comparteix a

Notícies Bàsquet

Temporada 08-09

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana