Andersen, eliminat (116-85)

Bàsquet-Pequín 2008

20.08.2008 15:58

Oriol Bonsoms

Austràlia ha caigut eliminada pels Estats Units als quarts de final per un contundent 116-85 malgrat que a la mitja part només perdia per 12 punts. Kobe Bryant ha anotat 25 punts en el seu millor partit fins ara als Jocs.

Els Estats Units continuen demostrant que són l’equip a batre en aquests Jocs. Tot i que al descans s’havien generat alguns dubtes –‘només’ guanyaven per 12–, la màquina nord-americana s’ha posat en funcionament a la represa i no ha donat opció als australians, que, malgrat tot, han fet un partit digne.

Bon inici

Els pronòstics s’han complert i l’equip americà ha vençut clarament l’Austràlia del nou fitxatge del bàsquet blaugrana, David Andersen. Els americans han anat al davant durant tot el partit però en finalitzar el primer quart només guanyaven per un punt (25-24).

El segon quart ha estat molt igualat i els australians han estat sempre molt enganxats al marcador. Únicament s’han eixamplat les distàncies a l’últim minut i mig final amb uns triples anotats de manera consecutiva pels nord-americans. Patrick Mills ha estat el millor jugador dels “aussies” durant aquest període. Andersen ha aconseguit la seva única cistella durant el segon quart després de capturar un rebot en atac.

Gran tercer quart

L’inici del tercer quart ha estat rotund per als americans. Kobe Bryant, escorta de Los Angeles Lakers, ha estat letal i els seus punts han permès que els Estat Units comencessin a treure diferències importants. De fet, han començat aquest període aconseguint 14 punts de manera consecutiva sense que Austràlia pogués anotar la seva primera cistella.

Ja a l’últim quart els americans han seguit millorant el seu joc i les diferències en el marcador han arribat fins als 32 punts. Fins a cinc jugadors dels Estats Units han anotat 10 punts o més.