Finalista per tercer cop consecutiu (86-78)

07.06.2009 20:58

El Regal Barça es classifica per tercer any consecutiu per a la final de l’ACB. Amb més cor que no pas qualitat, els blaugranes han lluitat durant els 45 minuts que ha durat el partit. La final comença dijous a Vitòria contra el TAU.

Sense Lubos Barton, que ha acompanyat la resta de l’equip des de la banqueta, per part del Regal Barça i sense Berni Rodríguez, amb un esquinç al turmell que l’ha obligat restar a Màlaga, per part de l’Unicaja, el partit decisiu de la segona semifinal de l’ACB ha comptat amb altres ingredients. El més important, i que mai falla, és el públic blaugrana.

El Palau sap de bàsquet. I entre aplaudiments per a Aíto García Reneses i una mica més intensos per a Xavi Pascual, i el reconeixement als jugadors blaugranes de l’equip vinculat, el WTC Cornellà, que han ascendit a la LEB-Or – i la majoria dels jugadors també han aconseguit la segona plaça al Circuit Sub-20 -, ha començat un partit per a la supervivència. I el Regal Barça, amb molt de cor i menys bàsquet, sobreviu a l’ACB.

Primer quart treballat

QM3D9876.jpgAmb una cistella de David Andersen s’ha obert el marcador. Tot i la rèplica immediata de l’Unicaja, amb un triple de Gomis, els dos equips s’han mantingut serens i aprofitant els seus atacs.

Els de Xavi Pascual han sabut defensar fort i anar esgarrapant punts tímidament. El joc de perímetre ha estat un dels grans valedors. Amb Andersen, en primera instància, i també Roger Grimau el marcador ha quedat en un 23-19 després de 10 minuts. El capità ha estat especialment inspirat però, sobretot, en el que a ell li agrada. Una penetració culminada pel dorsal 44 del Regal Barça ha deixat Aíto García Reneses amb cara d’interrogació vers als seus jugadors perquè han permès l’acció.

Un joc efectiu i en ascens

El percentatge d’encert del Regal Barça en el tir exterior ha estat una garantia. Malgrat les accions de qualitat firmades per Archibald, amb sis punts pràcticament consecutius des de sota cistella, el primer equip de bàsquet blaugrana ha col•locat els +10 punts amb un triple de Navarro.

Les rotacions locals han funcionat molt bé. Tots els jugadors han pres la responsabilitat quan els ha tocat.

Ilyasova i Grimau s’han buscat i el resultat ha estat una assistència de l’escorta per a una esmaixada del turc ‘made in NBA’.

Carlos Cabezas ha aprofitat una de les dues pilotes regales pel Barça per deixar la diferència al descans amb 45-38.

La represa fluixa

QM3D9957.jpgSi durant tota la temporada el tercer període ha donat vida i ha dut en safata el Regal Barça avui tampoc ha estat el moment més lúcid, com ja va passar a Màlaga.

Amb un parcial de 0-6 Robert Archibald ha ajustat el marcador (45-42). Però tampoc els malaguenys (que definitivament no han pogut comptar amb Haislip) han aprofitat les opcions que li ha deixat el Barça.

Germán Gabriel ha empatat a 55, segons després que Grimau aconseguís la segona cistella en joc dels locals.

A la desesperada el Barça ha arribat a la conclusió del tercer quart amb un 59-57 favorable.

Molts nervis

Els darrers 10 minuts han evidenciat encara més nervis. L’important és guanyar, sigui com sigui.

La falta d’encert dels malaguenys en el tir exterior ha donat aire un Barça que, amb un triple de Basile i un extraordinari de Navarro, ha anat trampejant.

Sada ha retornat un triple d’Omar Cook, amb què Unicaja s’havia avançat, amb un 2+1 completat pel base badaloní. 70-68 a tres minuts del final.

El cor del Barça ha estat el valedor per lluitar pels rebots en el moment en què la visió de joc i el tir no han aparegut.

A la pròrroga

QM3D9986.jpgA falta de 20 segons per acabar el temps reglamentari, els blaugranes han perdut la pilota i han deixat a mans de l’Unicaja la possibilitat de victòria. El llançament de Cook no ha entrat. Empat a 72 i de cap al temps extra.

Als cinc minuts afegits, Andersen i Navarro han clavat un parcial de 5-2 que ha marcat les pautes.

Les faltes també ha estat decisives. Sobretot per l’Unicaja d’Aíto amb una plantilla més curta per les lesions. I Cook ha quedat eliminat amb cinc personals.

Dos tirs lliures de Basile i una jugada de bàsquet i personal de Fran Vázquez han tornat a obrir el marge fins als sis punts (82-76) a poc més de dos minuts del final (tot i que Vázquez ha fallat l’addicional).

El rebot (salvador) i dos punts més en una bonica penetració de Sada a un minut i 24 segons han solidificat les opcions del Regal Barça de ser a la final pel títol ACB.