El TAU acaba primer (83-79)

23.04.2009 22:00

Carles Cascante

El TAU ha superat el Regal Barça malgrat la remuntada dels de Pascual a la represa amb un espectacular Ilyasova. Els bascos s’asseguren la primera plaça matemàticament.

No ha pogut ser. Malgrat la gran remuntada que els blaugranes han fet en el tercer quart (12-24) i malgrat donar la cara en tot moment, el mal segon període ha pesat massa en el resultat final que, tot i això, només ha estat de quatre punts en contra. En qualsevol cas, també s’ha de reconèixer l’èxit del Baskonia en aquesta fase regular. Els d’Ivanovic no han perdut cap partit al Buesa Arena i, a més, s’han assegurat la primera plaça de la fase regular de forma matemàtica.

Baskonia: màxima intensitat

El primer quart ha estat marcat inicialment per la intensitat dels vitorians. L’eliminatòria de quarts de final de l’Eurolliga es notava massa en l’ambient i els d’Ivanovic han sortit realment endollats. Un parcial de 10-2 ha estat el primer que ha marcat diferències entre tots dos equips en un primer període marcat pel joc ràpid i les poques faltes personals. Pascual ha buscat més agressivitat defensiva i per això ha donat entrada Fran Vázquez i Roger Grimau. Al final del primer quart, però, un triple de Lakovic sobre la botzina ha situat els blaugranes a només quatre punts (25-21).

Teletovic, endollat

En el segon quart, els bascos han sortit igual de forts i mentalitzats. Amb ràpides transicions, Rakocevic i Teletovic han continuat sent els principals malsons i un parcial de 9-0 ha situat un preocupant 34 a 21 a favor del Baskonia. A partir d’aquest moment, tret d’una cistella de Navarro, la imprecisió s’ha apoderat del joc de tots dos equips i han estat gairebé dos minuts sense anotar. Però els locals, amb el suport d’algunes decisions arbitrals una mica rigoroses –els blaugranes, com ja va passar en el tercer partit de quarts a l’Eurolliga han trigat un món a llançar tirs lliures-, han tornat a marxar amb facilitat i han acabat arribant al descans, amb un còmode avantatge de 15 punts (45-30).

S’activa ‘La Bomba’ i Ilyasova se surt

A la represa, Teletovic ha continuat fent-se l’amo i senyor del perímetre baskonista. El 4/5 que signava amb només dos minuts transcorreguts del tercer quart eren un bon senyal per als d’Ivanovic. Però dos triples consecutius de Navarro han activat ‘La Bomba’ i el Barça, ha tornat al matx amb un parcial de 2-8 que ha situat l’electrònic del Buesa en un 53 a 42 a cinc minuts per al final del tercer quart. L’equip de Pascual ha seguit fent bones les estadístiques que diuen que aquesta temporada els tercers quarts són els forts de l’equip blaugrana i, amb un gran Ilyasova (17 punts i 10 rebots a poc més d’1 minut per al final del tercer quart) i dominant el rebot. Al final, però, 57-54 per al TAU.

Vidal, al rescat

En el darrer quart, Fran Vázquez ha començat dominant el rebot i això ha fet mal als d’Ivanovic que han vist com els blaugranes se situaven a només un punt (59-58). Però el TAU ha sabut reaccionar de la mà del seu capità i malgrat que Pascual ha tractat d’arreglar la situació amb un parell de temps morts, no ha pogut ser i els bascos s’han endut el gat a l’aigua. No es pot negar, però, l’entrega i la lluita dels jugadors blaugranes que han estat vius fins al darrer moment del matx.