Superioritat absoluta (54-68)

04.04.2009 19:53

Carles Cascante

El Regal Barça no s’ha deixat sorprendre i segueix en la bona línia de joc que ja va mostrar en el darrer partit d’Eurolliga jugat a Vitòria. Navarro no s’ha trobat a faltar, sobretot gràcies a la defensa i a l’encert de la línia exterior.

L’equip de Pascual ha estat pràctic, efectiu i constant davant d’un Granada que suma la setena derrota consecutiva i que es complica la vida a falta de quatre jornades per acabar la fase regular de l’ACB. La defensa blaugrana –liderada per Fran Vázquez– i l’atac demolidor des de més enllà de la línia de 6,25 han estat letals per als homes de Trifon Poch.

Borchardt, sota control

El matx ha començat amb un duel intens entre Curtis Borchardt i Daniel Santiago. L’ídol local li ha tret, en poc més de dos minuts, dues faltes personals al pivot porto-riqueny. Pascual, ràpidament, ha mogut la banqueta i ha donat entrada a Fran Vázquez. A banda de la tasca de Borchardt, dos triples consecutius del Regal Barça, a càrrec de Barton i Lakovic, ha donat el primer avantatge interessant als barcelonistes (5-10, min. 4).

Vázquez ha estat molt bé en la defensa sobre el pivot nord-americà, pràcticament l'única referència ofensiva dels granadins, i una cistella del gallec i un altre triple de Lakovic han obligat el tècnic català del Granada a demanar el primer temps mort, quan els seus ja anaven 10 punts per sota (5-15, min. 6). Pascual no ha parat de rotar la banqueta pensant en el partit del proper dijous, i fins i tot ha donat entrada a Xavi Rabaseda, un jove del planter que ha debutat oficialment en partit ACB amb la samarreta blaugrana. Al final del primer quart, els barcelonistes superaven el quadre local per 11 a 20.

A cop de triple

_MZ_8694.jpgAmb Andersen i Barrett d’inici, el segon període també ha començat amb un nou triple, el cinquè, i una cistella de dos del pivot australià (11-25, min. 12). I un minut després, Basile tornava a contrarestar la cistella local amb un altre llançament de tres punts que situava el Barça 15 punts amunt (13-28). Però la resposta del Granada havia d’arribar tard o d’hora i els de Trifon Poch, amb Aguilar i Jansen com a revulsius, han retallat distàncies amb un parcial de 9-0 (22-28, min. 17).

Malgrat la reacció local, el Regal Barça ha sabut sortir d’aquest moment d’impàs gràcies a la lluita sota els taulers de Lubos Barton i a la bona mà de Lakovic que, en aquest segon quart, ha aconseguit el setè triple del Regal Barça i ha situat els blaugranes novament amb un còmode avantatge d’onze punts (24-35), resultat amb el qual s’ha arribat al descans.

Estalvi d’energia

La represa ha començat amb el mateix guió amb què ha acabat el primer temps, és a dir, amb un nou triple, en aquest cas d’Ersan Ilyasova que, juntament amb una bona cistella de Daniel Santiago, han situat un màxim avantatge en l’electrònic del Palacio Municipal de los Deportes de Granada (24-40, min. 22). Els minuts anaven passant i les constants rotacions feien que l’equip blaugrana estalviés energies. Amb això, els locals, amb un parcial de 7-0 han tornat a somiar (34-42, min. 26). Però el Barça no s’ha deixat sorprendre i ha acabat el període amb un 40 a 53, tot i la defensa zonal que ha plantejat en nombroses ocasions Trifon Poch.

Més rotacions

En el darrer quart, la bona defensa, afegida a la desesperació local, ha fet que els blaugranes se sentissin còmodes. Pascual, a més, ha bellegut constantment la banqueta i ha donat minuts a jugadors poc habituals com Barrett. Hi ha hagut temps fins i tot per veure cistelles espectaculars, com un 'alley-hoop' que Víctor Sada ha servit en safata a Lubos Barton (44-57, min. 34).

Poch, a la deseperada, demanava tensió i més risc als seus homes en els darrers tres minuts del partit, però ha estat impossible davant la superioritat d’un Regal Barça que està en una gran forma i que ha acabat guanyant amb justícia aquest partit corresponent a la jornada 29 de la Lliga ACB (54-68).