Eliminatòria empatada! (85-62)

26.03.2009 22:27

El Regal Barça empata l’eliminatòria de quarts de final de l’Eurolliga en vèncer per 23 punts de diferència el Tau Ceràmica. Els blaugranes han treballat amb constància des del primer minut i han cregut en la victòria.

El primer equip de bàsquet ha tingut prou a no badar. Sabent que l’eliminatòria s’havia complicat després de la derrota de dimarts, els blaugranes han confiat en el seu bàsquet i han aconseguit vèncer en el segon enfrontament amb contundència. El joc d’equip ha facilitat un triomf que val el trasllat a Vitòria per disputar dos partits més dels quarts de final.

Mateix començament

WEB_BASKET_02.jpgJugada de dos més un a favor del Tau, firmada per Tiago Splitter. Així ha començat el partit. Ha estat una acció similar a la del primer enfrontament, però el seguiment ha distat enormement de l’obertura de la sèrie.

Els blaugranes no s’han deixat intimidar i, el més important, han estat a sobre del Tau  tota l'estona. Evitant caure en errors per imprecisions, la concentració ha estat màxima. El millor exemple: la lluita ferotge entre Daniel Santiago i Splitter s’ha repetit incansablement durant el primer quart, guanyat pel blaugrana per veterania.

Diferent evolució

El Regal Barça ha estat atent al rival. I és que tot i aconseguir uns tímids avantatges –cosa que no va poder fer en el primer partit– la capacitat anotadora dels bascos ha prevalgut durant la primera part. En finalitzar els 10 minuts, Will McDonald i Pete Mickeal han deixat, mitjançant tirs lliures, un 23-24 a favor dels visitants.

Però en començar el segon període, cinc punts consecutius, obra de Roger Grimau i de Juan Carlos Navarro (aquest amb un triple) han apamat una mica més el terreny. Igor Rakocevic, el màxim anotador del partit amb 18 punts, no s’ha arronsat i ha tornat a ajustar el marcador.

WEB_BASKET_08.jpgPerò les sensacions han estat ben diferents. Les rotacions han aportat allò que ha buscat Pascual. Andersen i Lakovic han entrat en el lloc d’un treballador Ilyasova i un constant Víctor Sada.

La presència del base eslovè ha estat afortunadíssima tant en la direcció com en l’anotació. Fran Vázquez també ha pres el relleu i s’ha vist el jugador crescut a què l’afició blaugrana s’havia acostumat en els darrers partits. Vázquez ha tancat el matx sense errors en el llançament i amb un 27 de valoració, el millor de l’enfrontament.

Lakovic ha deixat el marcador en un 46-40 que ha prevalgut fins a començar el tercer quart.

El Barça, molt motivat

Però ha estat a la represa quan el Regal Barça ha volgut, i ha pogut, deixar el seu segell. Per això, els blaugranes han hagut de mantenir les maneres. Pete Mickael ha estat intimidador, i amb cinc punts consecutius, ha tornat a igualar el xoc.

Però les forces han començat a desequilibrar-se. El suport del Palau s’ha fet evident i els jugadors i l’afició han anat a l'una. Fran Vázquez ha minat la capacitat dels pivots del Tau. La garra del de Xantada s’ha fet palès en un parell d’accions amb McDonald. Però aquesta energia també l’han dut Ilyasova i Roger Grimau. El capità ha tancat el marcador després de 30 minuts amb un 60-47 encoratjador.

WEB_BASKET_03.jpgAmb la dinàmica que ha marcat el Regal Barça, el Tau s’ha quedat encallat. Literalment. I el marge no ha parat d'augmentar. Després del triple que ha convertit Vlado Ilievski (que no ha pogut acabar el partit per una lesió al turmell), el parcial dels blaugranes ha estat de 10-0, fet que ha obligat Dusko Ivanovic a demanar un temps mort a la desesperada. Lakovic i Ilyasova han aportat la màxima diferència del matx (+27) amb el 85-58. Rakocevic i Teletovic l’han deixat en el 85-62 final.

Dimarts que ve, el Regal Barça jugarà al Buesa Arena el tercer enfrontament. Els de Xavi Pascual busquen ara vèncer en els dos partits a Vitòria. En el pitjor dels casos, l’objectiu és guanyar-ne un per tornar l’eliminatòria al Palau, en el cinquè i definitiu partit, per poder ser a la Final a Quatre de Berlín.