El Tau guanya el primer (75-84)

24.03.2009 22:34

El Regal FC Barcelona ha caigut al Palau davant d’un Tau que ha sabut acumular avantatges des del primer minut de joc. Els homes de Xavi Pascual han intentat redreçar el matx, però els bascos sempre han anat per davant.

El primer equip de bàsquet ha buscat el primer triomf als quarts de final de l’Eurolliga. El Regal Barça comptava amb el factor pista a favor –un Palau amb una imatge pletòrica - per plantar cara a un rival d’alçada com és el Tau Ceràmica. Però els vitorians han dut el control de joc des de pràcticament el salt inicial. Les diferències sempre els han estat favorables (una màxima de 17 punts al tercer quart). Malgrat que el Barça no s’ha cohibit, i ha intentat rebaixar el marge, el Tau ha sabut controlar el partit en tot moment.

Més caràcter

QM3D2453.jpgL’obertura del partit ha estat amb una jugada amb firma de la casa. La d’Igor Rakocevic. Amb bàsquet i addicional, el Tau s’ha presentat al Palau en el play-off de quarts. Malgrat una cistella de Daniel Santiago, la màquina vitoriana ha agafat embranzida. Splitter i McDonald han estat titans dins de la zona i Pablo Prigioni ha escalfat el canell i ha convertit tres triples en tres intents abans del minut sis de joc. El temps mort de Xavi Pascual ha estat obligat.

La reacció dels locals ha començat amb la imposició de més caràcter. D’aquesta manera, Vázquez i Basile han estat els caps visibles per acabar el primer quart amb un 18-24.

El primer estira-i-arronsa ha proposat un estil de joc que no ha afavorit els blaugranes. Prigioni, Ilievski i Teletovic han clavat tres triples més per imposar la seva llei. Calia més caràcter.

I, tot i que ha trigat a arribar, Fran Vázquez i Juan Carlos Navarro han pres el relleu en un moment de tensió màxima perquè el dibuix del partit no pintava gens bé.
La Bomba ha firmat 10 punts pràcticament consecutius i el Palau també ha reaccionat.

Abans del descans, amb un 34-45, encara hi havia molt en joc.

Màxima en contra (-17)

QM3D2374.jpgPerò l’inici del tercer quart ha tornat a ser clarament visitant. La falta de tensió defensiva ha facilitat un altre parcial demolidor del Tau: 6-12 i -17 punts per al Regal Barça.

La necessitat d’aturar el joc ha servit de punt d’inflexió per intentar remar amb el corrent en contra.

Però en situacions límit també preval l’orgull i el cor. Ha estat el torn de Roger Grimau i Ersan Ilyasova. Amb un 51-59, Dusko Ivanovic ha estat el que ha demanat el minut.

A la primera acció després del temps, Ilyasova encara ha ajustat una mica més el partit (53-59) però el balanç defensiu dels blaugranes ha facilitat un triple de Fernando San Emeterio que ha fet un altre cop veure el triomf molt coll amunt.

No defalleixen

QM3D2491.jpgMalgrat els cops durs que s'han hagut de superar minut a minut, el Regal Barça no ha tirat la tovallola. Esgarrapant punts i deixant-se la pell, a dos minuts i mig de la conclusió, l’esperança de la victòria encara ha estat possible. Lakovic, Navarro, Ilyasova, Fran Vázquez i Grimau han estat el quintet que ha fet un gir més al partit: 72-77.

Però la rèplica basca ha tornat a ser amb una cistella que només pot ficar un home de la qualitat de Prigioni. A aquest bàsquet, se n'ha afegit un més de McDonald per deixar empremta.

La darrera possessió ha estat per al Tau, però a falta d’11 segons i amb el 75-84 Rakocevic, que duia la bola, no se l’ha jugada.

Dijous, a les 20.45 h, hi haurà el segon partit de l’eliminatòria. El Regal FC Barcelona compta amb una nova oportunitat per fer-se fort al Palau. L’objectiu és poder anar a Vitòria amb empat a la sèrie.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player