Derrota en el partit més llarg (122-117)

22.03.2009 15:37

Després de 4 pròrrogues, el Regal FCB ha perdut davant el Manresa en el partit més llarg de la història de l'ACB. Navarro, amb 32 punts, i Fran Vázquez, amb 28, han estat els jugadors més destacats.

No era el millor dia per disputar el partit més llarg de la història. Però això és esport, és bàsquet i és emoció, i no es pot triar. El Regal Barça ha demostrat que estava centrat en el partit contra el Ricoh Manresa, sense pensar que dimarts juguen el primer partit de quarts d’Eurolliga. Així ha quedat palès sobre la pista del Nou Congost de Manresa, on s’ha viscut un partit històric. I és que, amb quatre pròrrogues, s’ha jugat el partit més llarg de la història de l’ACB. Amb la mala notícia per al Regal Barça, però, que ha acabat perdent 122-117 i trenca així la ratxa de nou victòries consecutives a la Lliga ACB.

De més a menys

El Regal Barça ha començat força bé el partit, amb una esmaixada d’un dels jugadors de referència, Fran Vázquez, que ha tingut gairebé un encert del cent per cent en tirs de camp. Els blaugranes s’han mantingut per davant en el marcador durant tota la primera part, tot i que els ha costat força trobar cistella. La defensa en zona dels manresans ha impedit l’atac del Regal Barça i ha anul•lat, en aquesta primera part, Juan Carlos Navarro. La Bomba, però, acabaria sent determinant en el partit.

Tot i això, en els primers minuts el Ricoh Manresa tampoc ha estat molt encertat i això ha portat el Regal Barça a una màxima diferència de +10 (4-14, min. 8). El final del primer quart, ha acabat 14 a 21.

IMG_6504.JPGEl segon quart ha començat de cara per als manrensans. Bulfoni ha anotat en primera instància i, de mica en mica, han anat retallant les diferències amb els blaugranes (23-26, min. 13). El joc s’ha tornat molt travat, i mostra d’això és el percentatge de tirs lliures de què han disposat els manresans. L’equip de Jaume Ponsarnau n'ha anotat 15 de 17 la primera part. Jordi Trias, que ha sortit en aquest segon quart, s’ha carregat de seguida amb tres faltes personals i ha tornat a la banqueta.

L’encert de Guillem Rubio en el tram final de la primera part ha posat per primera vegada en el partit el marcador en taules (37-37, min. 20). Després d’un parcial en aquest segon quart de 23 a 16, el marcador ha acabat en empat a la mitja part (37-37).

A cara o creu

La segona part ha estat força més igualada. El resultat ha fet la goma durant aquests 20 minuts següents. El parcial en aquest tercer temps ha estat 18 a 17, mentre que l’últim quart ha acabat 16-17. En aquest darrer temps, però, el Ricoh Manresa ha aconseguit posar-se amb un màxim avantatge de +7 (63-56, min. 34). El partit ha tingut la màxima igualtat en aquests darrers minuts, en què tots dos s'ho jugaven equips a cara o creu.

Empat de Navarro i pròrroga

IMG_6472.JPGA 28 segons per al final, el Regal Barça perdia de sis punts (71-65). Però per estrany que sembli mirant l’estadística del Barça en tirs de tres (9/46), han estat els triples els que han dut el Regal Barça a la pròrroga. Primer, un del Basile, i el de l’empat, de Juan Carlos Navarro. A això s’hi han afegit les errades per primera vegada aquesta temporada de Bulfoni en els dos tirs lliures de què ha disposat. Amb l’empat a 71, s’ha arribat a la primera pròrroga.

En el temps afegit, el Regal Barça ha començat amb més segur i s'ha posat cinc punts per damunt en el marcador (73-78). Però un tir de dos de Guillem Rubio i el triple de Bulfoni ha tornat a posar el marcador en taules (78-78). I en empat ha acabat aquesta primera pròrroga. Ha estat amb un tir de dos de Bulfoni sobre la botzina.

Segona pròrroga... i tercera... i quarta!

IMG_6561.JPGEn els següents cinc minuts de temps afegit ,s’ha repetit la mateixa història que a la primera pròrroga. El Ricoh Manresa ha aconseguit empatar en l’últim sospir. Aquesta vegada ha estat Ibaka qui ha fet l’empat a 93. Ja a la tercera pròrroga, el guió ha estat el mateix. Cap dels dos equips ha aconseguit una màxima diferència, tot i que ha estat l’equip local qui ha mantingut un mínim avantatge. I això ha provocat que l’empat es tornés a repetir al final d’aquest tercer quart. Ha estat Lubos Barton qui ha firmat l’empat a 108 i ha forçat la quarta pròrroga, un fet històric a l’ACB.

El cansament ,després de gairebé tres hores de partit, ha passat factura en aquesta última pròrroga tot i que els dos equips han lluitat fins el final. El pols l’ha guanyat finalment el Ricoh Manresa, que ha fet valer el seu encert principalment en els tirs lliures. Fins a 55 punts dels 122 que ha anotat el conjunt local han estat des de la línia de tirs lliures. El resultat final ha estat 122 a 117.