Classificació i liderat (90-79)

04.03.2009 22:05

Carles Cascante

El Regal Barça ho ha tornat a fer. Ha tornat a donar una autèntica lliçó de bàsquet al Palau Blaugrana. Ha superat per més de dos punts el Reial Madrid –fita ineludible per liderar el grup F- i ha segellat de forma matemàtica la classificació.

WEB_BASKET_10.jpgTot ha sortit perfecte, però això ha estat gràcies al treball de tots, des del primer minut fins a l’últim. El Regal Barça, com ja va passar en partits importantíssims contra Panathinaikos o Maccabi, ha tornat a donar la cara i ho ha fet amb nota. Juan Carlos Navarro (16 punts) i David Andersen (22) han estat els líders d’un Regal FC Barcelona agressiu en defensa i efectiu en atac. Però a banda de la lògica alegria que tenia el públic del Palau per superar l’etern rival, el coliseu barcelonista també ha celebrat el retorn de Jaka Lakovic, que, 23 dies després, ha tornat a sentir-se jugador de bàsquet.

Primer quart immens

WEB_BASKET_04.jpgDes del primer minut de partit, quan Víctor Sada ha anotat el primer dels 10 triples del seu equip, el Regal Barça sempre ha manat en l’electrònic del Palau Blaugrana. Els primers cinc minuts han estat de tempteig. Respecte, intensitat i una atmosfera increïble han guiat els primers minuts d’un quart espectacular. Navarro tractava de trencar el matx una vegada i una altra amb accions marca de la casa, però els blancs seguien vius gràcies als triples de Llull. A tres minuts per arribar al final del primer període, el base menorquí situava el 18-16.

Navarro, Ilyasova i Basile, però, han estat els encarregats de trencar el partit per la meitat i més, després de dues faltes en la mateixa acció de Mumbrú sobre Fran Vázquez, la segona d’aquestes antiesportiva. L’equip de Pascual ha acabat el primer quart amb un +9 (30-21).

El Madrid adorm el partit

Després d’un primer quart en què el Barça ha dut el matx on ell volia, és a dir, a córrer al contracop, anotant amb facilitat i controlant el rebot, el segon ha canviat de guió. Els homes de Joan Plaza han sabut dur-lo cap on ells volien. Allargant les possessions, el Reial Madrid s’ha tornat a apropar, aquest cop a set punts (33-26) després d’un 2+1 de Marko Tomas. Malgrat això, la bona defensa de Fran Vázquez sobre Felipe Reyes ha aconseguit que el pivot cordovès del Madrid perdés els nervis en més d’una ocasió i no fos el jugador determinant sota els cèrcols que acostuma a ser. Felipe ha acabat amb només quatre punts en els primers 20 minuts.

WEB_BASKET_09.jpgA més, el tram final del segon quart ha servit també per començar a intuir el gran partit que acabaria signant David Andersen. L’australià ha acabat la primera part amb 9 punts. El segon quart també ha servit per tornar a veure l'acció Jaka Lakovic. L’eslovè ha tornat a jugar un partit de bàsquet després de la seva intervenció quirúrgica. Al descans, 48 a 38.

Arriben les màximes rendes

A la represa, els punts han anat caient del costat blaugrana com autèntiques lloses sobre el Reial Madrid. Un triple de Lubos Barton ha situat un marge favorable de 15 punts per als barcelonistes (62-47) i la posterior cistella d’Andersen han deixat els blancs a 17 punts. El Palau ho celebrava de valent i els jugadors començaven a passar-ho d’allò més bé.

WEB_BASKET_11.jpgEn el tram final del tercer període, fins i tot Jaka Lakovic s’ha apuntat a la festa amb un triple (70-49) a tres minuts i mig per al final del quart. En el Reial Madrid, només Bullock i Llull, amb comptagotes, han aconseguit mantenir viva una mínima i remota esperança de remuntada.

Finalment, en l’últim període, el Regal Barça ha arribat a tenir 25 punts de renda al seu favor. Amb Navarro i Andersen ‘on-fire’, un triple de la Bomba ha situat el 84 a 59 a set minuts per al final. Amb el Madrid en ple curtcircuit, els blaugranes han baixat la marxa i han deixat que els blancs maquillessin el marcador gràcies als triples i les bones accions de Marko Tomas. Al final, 90 a 79.