Domini sense problemes (57-75)

26.02.2009 22:15

El Regal Barça ha reprès el Top 16 de l’Eurolliga amb una victòria important a la pista de l’Alba de Berlín. Els alemanys han estat fluixos i això ha permès que els blaugranes duguessin el control des del primer fins al darrer minut.

Al final han estat 18 punts de diferència. Però des del salt inicial el domini visitant ha estat claríssim. El Regal Barça ha controlat el partit sense més complicacions. La victòria permet als blaugranes tenir a l’abast la classificació per al play-off de quarts de final. Ara mateix el Barça és segon, amb 3-1, per darrera del Reial Madrid (4-0).

GYI0056857199.jpgEl centenar de seguidors blaugranes que s’han aplegat a les grades del magnífic O2 World, escenari de la Final a Quatre d’aquesta temporada, han pogut gaudir del triomf català. També s’ho han passat molt bé els aficionats alemanys, tot i la derrota del seu equip, un conjunt que s’havia mostrat pràcticament letal a la seva pista. Cal recordar que només tres equips a l’Eurolliga havien aconseguit vèncer l’Alba a domicili: el TAU, l’Olimpia de Liubliana i el Reial Madrid. I tots tres van patir moltíssim per marxar de Berlín amb victòria.

L’Alba no ha aparegut

GYI0056856613.jpgLa primera meitat ha tingut només un equip sobre el parquet. Els alemanys han trigat gairebé cinc minuts per encistellar el primer bàsquet en joc. Ha estat Casey Jacobsen (4-6). Tot i que el marcador encara ha estat ajustat, poc ha hagut d’esperar el Regal Barça per sentenciar.

Víctor Sada, exercint una bona defensa sobre els bases locals, i el bon treball de David Andersen i Lubos Barton han deixat el 10-18 amb què ha acabat el primer període.

Però és que, a més de la defensa blaugrana, el joc de l’Alba en atac no ha ofert més complicacions. Amb un parcial de 9-22, els homes de Xavi Pascual han apamat la seva tercera victòria europea. Andersen i Roger Grimau han estat especialment fins en aquest quart. També un Fran Vázquez, sempre espectacular, ha posat el punt final al quart fent bona una assistència de Víctor Sada. Amb l’esmaixada del pivot gallec i el 19-40 s’ha arribat al descans.

Màxima de 28 punts

GYI0056856767.jpgMalgrat que a la represa, el joc ha perdut gran part de la intensitat, les rendes han fet que el Regal Barça no perdés mai el control. Juan Carlos Navarro ha clavat el triple de 19-43 tot just començar el període (+24).

Però, ja al darrer quart, Andre Barret, amb sis punts en dos triples, Navarro, amb un altre llançament des dels 6.25 i Jordi Trias, amb dos tirs lliures, han fet cobrir els darrers 3 minuts de partit amb un 45-73. 28 punts de màxim avantatge que han fet que Pascual donés entrada a Nihad Dedovic. D’aquesta manera ha jugat tot l’equip.

L’Alba ha respirat en el tram final i, amb un parell de robatoris i cistelles de Hamann i Jacobsen, el marcador ha acabat reflectint un 57-75 final.

La pròxima setmana el Regal Barça rep al Palau el Reial Madrid. El conjunt blanc ha derrotat el Maccabi a Tel Aviv per 69-73.