Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El bàsquet, amb Alfonso Martínez


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

15.02.2009 11:06

El bàsquet, amb Alfonso Martínez

www.fcbarcelona.cat


El Regal Barça, el DKV Joventut i el Reial Madrid, però, sobretot, el món de bàsquet en general, van voler fer costat Alfonso Martínez, un dels grans jugadors de bàsquet de la dècada dels 50-60 i 70 que passa per una delicada situació.


La família del bàsquet va voler fer costat Alfonso Martínez, un dels grans jugadors d’aquest esport. El pivot nascut a Saragossa el 1937 passa per uns moments complicats i els clubs de la seva vida, el FC Barcelona, el DKV Joventut i el Reial Madrid, van celebrar una vesprada en què el bàsquet i l’amistat van ser els eixos principals.

Al pavelló de La Plana de Badalona hi va haver un ple absolut de companys, amics, ex jugadors d’altres èpoques i amants del bàsquet.

QM3D5128.jpg“És un homenatge merescut a un jugador que va ser històric, pioner en un moment en que el bàsquet no era el que és ara, sinó que era molt més difícil”, va exposar Nacho Solozábal, un dels que no es va voler perdre una cita ineludible.

“És una causa noble i per això ens hem ajuntat tres dels equips més gloriosos com la Penya, el Barça, el Real Madrid i tota la gent que ha vingut. Espero que tota aquesta energia li encomani ànims al nostre company Alfons Martínez”, va esperonar Andrés Jiménez, un dels grans del bàsquet blaugrana i un home que no va ser coetani de Martínez però que el va tenir de mirall: “El recordo d’una època bastant llunyana a la meva però era un jugador amb un geni especial.”

No hi ha rivals


QM3D5118.jpgEl clàssic del bàsquet català va reviure una edició més. A les ordres de Manolo Flores, homes com Jiménez, Solozábal, Manel Bosch, Quique Andreu, Joan Montes, Xavi Fernández i molts altres van fer gaudir el públic com també els Jofresa, Villacampa, Margall i companyia des del bàndol verd-i-negre.

I és que les figures de diferents etapes tant de Barça, Penya i Madrid no es van perdre un partit diferent i, sobretot, divertit, en què, evidentment, la importància del resultat era terciària.

“Venim a passar-ho bé i per una bona causa. Ens trobem amb vells amics i s’intentarà no defraudar al públic que ha vingut a veure el partit”, va explicar Xavi Fernández, ex jugador del Barça i de la Penya, d’una època però més recent que no pas Alfonso Martínez. I és que “és un referent històric, ja no només del bàsquet del Barça, sinó també de l’Espanyol, i aquest partit és una mostra de respecte”, va afegir Fernández.

També Tomàs Jofresa, ex base del Joventut, va comentar que aquest tipus d’iniciatives són importants: “Esperem que tothom s’ho pugui passar bé i evidentment tornar-se a veure és molt bonic.”
El bàsquet, amb Alfonso Martínez
En l’elit del bàsquet
Alfonso Martínez Gómez va militar en els grans equips de la Lliga. FC Barcelona, Reial Madrid, Joventut de Badalona i Picadero van ser els referents durant moltes dècades. El pivot va ser considerat el millor jugador d’Espanya de la seva època. No només pels títols aconseguits (va guanyar la Lliga amb tres equips diferents – Barça, Madrid i Penya – i també la Copa d’Espanya amb els quatre conjunts en què va jugar), Alfonso Martínez va tenir el rècord de longevitat en actiu només superat per Joan Creus, l’actual secretari tècnic del Regal Barça.


Comparteix a

Notícies Bàsquet

Temporada 08-09

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana