Segon temps impecable (81-67)

31.01.2009 22:10

Carles Cascante

El Regal Barça s’ha imposat al combatiu Gran Canària en el partit corresponent a la jornada 21 de l’ACB. Els blaugranes han despegat a la segona meitat, després d’uns primers 20 minuts molt igualats. Fran Vázquez ha tornat a ser el millor blaugrana.

El Regal Barça segueix sumant victòries en aquesta Lliga 2008/09. Ara mateix, els de Pascual ja porten una més que interssant balanç de 16 triomfs i només quatre derrotes. En el partit d’aquest vespre al Palau Blaugrana, els jugadors barcelonistes han sabut reaccionar en una gran segona meitat. La defensa de Basile, el poder intimidatori d’homes com Vázquez o Ilyasova, els punts de Navarro i la bona direcció de Sada i, sobretot, Barrett, han acabat per noquejar el Kalise Gran Canaria.

Ilyasova, endollat

QM3D1281.jpgMalgrat que el primer quart se l’ha endut el Regal FC Barcelona, la veritat és que ha estat molt disputat. Els jugadors canaris han fet gala de la seva combativitat i gràcies al control del rebot ofensiu i a la bona feina dels seus pivots, han acabat el primer període a només tres punts del Regal FC Barcelona (20-17).

Ilyasova ha estat el millor dels blaugranes en aquest primer període, amb set punts anotats. El turc, però, com la resta d’homes alts barcelonistes, ha patit per controlar el rebot defensiu i els canaris, de la mà de Savane i Augustine han forçat tres ‘2+1’ que els ha tornat a ficar dins. La bona notícia, però, ha estat que els de Salva Maldonado no han anotat cap triple i English ha estat ben controlat per la defensa blaugrana.

Desperta el tir exterior canari

En el segon període, malgrat una bona sortida després d’un triple de Barton (25-17), els canaris han seguit pas a pas i per fi s’han retrobat amb el llançament exterior. Sanders ha anotat el primer, l’1/8 en el global, que situava els seus a tres del Barça (25-22). Minuts més tard seria English el que anotaria el seu primer triple i situaria el Kalise a només un punt (30-29).

QM3D1272.jpgPer si no fos poc a 1 minut i 48 segons per arribar al descans, Daniel Santiago ha vist com els col•legiats li assenyalaven la quarta falta personal, sens dubte un handicap per a Xavi Pascual que ha tornat a posar en pista Fran Vázquez. A més, un 0-8 dels canaris ha aconseguit situar els seus per davant a poc menys d’un minut (38-41). Al Barça se’l notava un pèl espès. El cansament del partit del passat dimecres a Madrid començava a aflorar i les quatre faltes de Santiago i la baixa de Lakovic no ajudaven en les rotacions. Navarro, però, es negava a abaixar els braços i ha tornat a situar el Barça per davant (43-42) després d’un triple. Amb tot, una cistella sobre la botzina ha donat el triomf momentani als canaris (43-44).

Un altre Barça

A la represa, la xerrada de Xavi Pascual amb els seus jugadors ha sorgit a efecte. El Regal Barça li ha canviat per complet la cara al partit i un parcial d’13-0, amb tres triples inclosos (Ilyasova -2- i Sada -1-), han situat l’equip barcelonista 12 punts amunt (56-44) a poc més de cinc minuts per arribar al final del tercer quart. A més, la millora en defensa també ha estat notable, amb un Fran Vázquez intimidador. Però els canaris, un cop més, han sabut reaccionar, malgrat que aquest cop el parcial de 0-7 que han fet els ha resultat estèril (59-53). El Regal Barça, amb un Barrett notable, ha sabut tornar les coses al seu lloc i tornar la moneda als de Maldonado amb un parcial de 9-2 que ha tancat el tercer quart (68-55).

Bona defensa

QM3D1389.jpgL’excel·lent defensa de Basile sobre Carl English sembla haver contagiat la resta de companys que han donat un plus en el tram final del tercer quart i l’inici del quart. Amb Vázquez endollat, Ilyasova excels i Barrett molt fi en la direcció, els de Pascual han sabut tancar qualsevol reacció visitant i callar les boques que creien en una possible sorpresa Canària al arribar al descans. Fins i tot el barrer període ha servit per veure jugades d’autèntic ‘Show-Time’, amb Ilyasova esmaixant i Vázquez en la seva versió més NBA.