Nova victòria en el clàssic català (64-68)

17.01.2009 20:09

El Regal FC Barcelona ha tornat a guanyar el derbi contra la Penya, ara per 64 a 68. Ilyasova ha robat una pilota en els últims segons que ha deixat en safata a Grimau la cistella que confirmaria la victòria blaugrana.

Si per alguna cosa s'ha caracteritzat el gran duel del bàsquet català ha estat per la intensitat, la igualtat i els alts-i-baixos en l'electrònic. Els homes de Xavi Pascual han començat dominant, però un canvi d'intensitat i agressivitat per part del conjunt local ha donat la volta al marcador en el segon quart que ha finalitzat amb un 33 a 31.

El Regal Barça ha sortit amb més força a la represa, cosa que li ha permès tornar-se a col•locar per davant. Un nou gir inesperat en la recta final de l'enfrontament a afavorit el DKV Joventut. Ilyasova, que ha estat el rei del rebot, ha robat una pilota en l'últim atac del seu rival que ha acabat dins de la cistella just abans que acabés el matx.

Els blaugranes donen el primer pas

40921_6_44195_6x1x.jpgMalgrat la gran intensitat marcada pels dos conjunts, no ha estat fins que ha passat el minut dos, i gràcies a un tir lliure de Ersan Ilyasova, quan s'ha obert el marcador. Aquest punt donava el tret de sortida a un quart ple d'emoció. Basile i Mallet han protagonitzat un duel de llançadors amb un triple cadascun, al qual segons després s'uniria Juan Carlos Navarro.

'La Bomba' s'ha quedat amb només aquests punts en aquest primer període, i és que el DKV Joventut ha sotmès el blaugrana a una dura defensa. Jaka Lakovic, un dels homes clau en aquesta primera part, ha anotat la màxima diferència del partit gràcies a un 2 + 1 en el minut sis (5-12). L'equip local ha lluitat per acostar-se al seu rival. Un triple de Pau Ribas més dos tirs de Moiso i Jagla han posat a la Penya a tres punts del seu rival en acabar el primer quart (13-16).

Canvi de papers

En el segon quart, els homes de Xavi Pascual no han estat tant encertats com en els primers deu minuts. Per la seva part, el DKV Joventut ha mostrat el seu costat més agressiu. En defensa els locals han creat un gran bloc.

Un parcial de 10 a 3 ha evidenciat el domini de la Penya. Ha estat quan Ferrán Laviña ha entrat en acció. Ell mateix ha estat l'encarregat d'avançar per primera vegada al seu equip a tres minuts per al descans amb un triple (28-27), i d'aconseguir el màxim avantatge del Joventut (33-29). Ersan Ilyasova, l'estrella rebotejadora del partit (10 rebots ja a la primera meitat), ha ajustat el marcador en els últims instants. Amb un 33 a 31 s'ha arribat al descans.

Ressorgir blaugrana

40923_6_44196_6x1x.jpgA la represa el Regal Barça, gràcies a una cistella d'Ilyasova, ha tornat a posar el marcador en taules, 33 a 33. La reacció local ha estat letal. Bogdanovic ha anotat el 38 a 33, però el millor FC Barcelona estava encara per arribar. Un parcial de 2 a 15 liderat per Juan Carlos Navarro, molt més còmode a la pista, i per Fran Vázquez, contundent sota la cistella, han avançat al seu equip que ha tancat el tercer quart amb un 47 a 52.

Màxima tensió

L'últim període ha estat d'autèntic infart. Navarro ha seguit barallant-se per entrar en zona. Però l'autèntic protagonista dels primers minuts del quart quart ha estat Pau Ribas. Amb un triple i un tir des de dos punts ha donat un gir inesperat al partit. Ribas ha tingut el suport d'Hernández-Sonseca que anotava el 56 a 55.

A partir d'aquest moment el xoc ha estat més igualat que mai. Mallet ha donat esperances a la Penya amb el 59 a 55, però poc els ha durat l'alegria als locals. Després d'uns minuts d'alts-i -aixos al marcador, Ricky Rubio aconseguia el 64 a 64. Un resultat que ha aixecat a l'Olímpic de Badalona, que han pressionat més que mai als barcelonistes.

I ha arribat el moment estrella del partit. 14 segons per al final, el marcador en 64 a 62, el DKV amb la pilota a les seves mans i un astut Ilyasova que ha robat la pilota al seu rival, donant el passi al seu company Grimau que ha encistellat còmodament el 64 a 68.