Repte aconseguit (90-68)

14.01.2009 22:21

Carles Cascante

Si hi havia algun repte pendent per a l’equip de Pascual, amb la darrera victòria de la primera fase de l’Eurolliga, també s’ha aconseguit. El Regal Barça s’ha convertit en el millor equip de la fase regular amb aquest triomf folgat sobre els lituans

Roger Grimau (18 punts) i Juan Carlos Navarro (16 punts) han liderat un equip que ha trobat el seu millor bàsquet a la represa. El tercer període ha estat la clau d’un partit (27-10 de parcial) en el que no s’ha trobat a faltar la baixa d’Ersan Ilyasova i en el que fins i tot ha jugat el jove Mamadou Samb, que ha acabat amb 5 punts en els quasi 11 minuts que ha estat en pista.

Una primera part igualada

fcb-zalgiris_x5x.jpgEl primer temps ha estat marcat per la igualtat, pel bon treball ofensiu del Zalgiris i per la fredor que es respirava al Palau Blaugrana. Com era d’esperar, i més havent-hi un partit de futbol a les 22.00 hores al Camp Nou, el públic ha anat apareixent amb comptagotes i ha desaparegut quan mancaven pocs minuts per arribar a l’hora del matx de futbol. Però tornant al partit de bàsquet, els lituans han fet un notable primer temps, amb Maciulis com a màxim anotador dels visitants (10 punts).

Les constants rotacions de Pascual a la banqueta han donat minuts als menys habituals i no han desentonat. Al final del primer quart s’ha arribat amb un 19 a 21 favorable al Zalgiris, mentre que en el segon període, els blaugranes, sobretot gràcies als triples de Navarro, han capgirat la situació i han marxat al final dels 20 primers minuts (44-39). En el segon període, a més, a 3 minuts i 20 segons pel final, Xavi pascual ha donat l’alternativa a Mamadou Samb, que ha entrat per Jordi Trias.

Un tercer quart trepidant

fcb-zalgiris_x9x.jpgEl tercer ha estat la clau del partit. El Regal Barça ha sortit en tromba i tres accions consecutives de Fran Vázquez han situat els lituans 10 punts per sota (49-39). A partir d’aquí, i sense cap mena de defensa per part del Zalgiris i gran encert dels blaugranes, els joc dinàmic i alegre dels de Pascual ha contagiat el públic del Palau que ha començat a corejar les accions dels seus jugadors. A més, Grimau ha començat a prendre el relleu de Navarro en la faceta anotadora i el tercer període ha acabat amb un clar 71 a 49. Barrett ha estat un altre dels jugadors menys habituals que també ha ratllat a un bon nivell.

Mamadou centra totes les mirades

Ja en el darrer quart, els barcelonistes han seguit obrint forat en el marcador. Malgrat un 2+1 de l’exjugador del CB Girona, Salenga (71-51), l’escletxa s’ha fet més gran fins arribar als 25 punts de màxim avantatge (86-61), després d’un triple de Roger Grimau. Però en l’inici del darrer període, quan ja es portaven disputats més de tres minuts, l’afició ha centrat totes les mirades i tota la seva atenció en l’actuació d’un jove, Mamadou Samb, que ha ofert gran varietat de moviments en els gairebé 11 minuts totals que ha estat en pista. El pivot del planter ha anotat cinc punts i ha estat un veritable corcó per a la defensa lituana. Al final, 90 a 68 en un bon partit de tot l’equip.