Bregar per guanyar (69-76)

11.01.2009 14:15

El Regal Barça tanca la primera volta de l'ACB amb la 12a victòria, aconseguida a Illumbe contra el Bruesa, i sent cap de sèrie per a la Copa. Ilyasova ha sumat 19 punts i 14 rebots, números que el fan ser el millor jugador del partit.

El primer equip de bàsquet del Barça s’ha imposat el Bruesa a domicili per set punts de diferència. Els blaugranes han hagut de remuntar 15 punts en contra que havien assolit els homes de Pablo Laso en començar el segon període. La figura d’Ersan Ilyasova ha agafat força en aquest moment i l’ala-pivot turc ha estat cabdal en la reacció i culminació del partit.

Fluixos d’entrada

La sortida dels homes de Xavi Pascual no ha estat, ni de ben lluny, la desitjada. El Regal Barça, que ha comptat amb Navarro en el cinc inicial, ha comprovat el perquè a Sant Sebastià el TAU i l’Unicaja van perdre. Andy Panko i el veteraníssim Lou Roe han dominat a ple dret.

El joc titubejant dels blaugrana ha estat respost amb contundència pel Bruesa que ha tancat els primers 10 minuts amb 24-14. Alex Urtasun, amb dos triples pràcticament consecutius, enfonsava els intents visitants per entrar dins del partit.

Reacció mica a mica

39881_6_71301_6x1x.jpgLa situació s’ha presentat complicada i, de fet, en els primers minuts del segon quart ha continuat igual. Entre Panko i Urtasun han col•locat un 32-17 molt perillós.

Però sense posar-se nerviosos, els blaugranes han començat a treballar des de la base. Un triple de Basile, una jugada de 2+1 d’Andre Barrett i cinc punts consecutius d’Ilyasova han completat un parcial d’0-11 amb què Pablo Laso, el tècnic basc, ha hagut de sol•licitar temps mort (32-28).

Els darrers tres minuts abans del descans podrien haver escurçat encara més les diferències que arrossegaven els blaugranes. Navarro, que supera poc a poc els problemes lumbars, ha aportat el seu granet de sorra. ‘La Bomba’ ha tingut la cistella del 40-38 abans d’encarrilar el túnel de vestidors, però la pilota no ha entrat.

L’ombra d’Ilyasova

Els homes de Xavi Pascual han mantingut el ritme de defensa a la represa i Navarro, assistit per Roger Grimau, ara sí ha empatat el matx (42-42). El parcial en els primers cinc minuts del tercer període ha estat de 2-12 a favor dels blaugranes.

Amb un Barça molt més sòlid, el Bruesa ha hagut de recórrer a altres figures com David Doblas i Sergio Sánchez. El treball d’aquests dos homes en concret ha estat especialment efectiu.

El partit no ha estat dat i beneït fins al final. I és que, malgrat que el Regal Barça ja ha dominat el marcador, el Bruesa trepitjava els talons.

Ilyasova ha esvaït els dubtes puntuals amb el 57-66, amb una jugada de 2+1 en què el propi jugador ha agafat el seu rebot. El turc ha completat una estadística de nota: 19 punts i 14 rebots, un total de 30 de valoració.

Tot i que els de Sant Sebastià no han llançat la tovallola, el partit ja ha estat coll avall pels blaugranes als darrers tres minuts.

El Regal Barça ha sumat la 12a victòria després de 17 jornades i tanca la primera volta en la tercera posició, per darrera del TAU Ceràmica i de l’Unicaja de Màlaga. Els blaugranes sabran quin serà el rival als quarts de final de la Copa demà, dilluns, després del sorteig que es farà a Madrid.