El ViveMenorca guanya amb autoritat (85-68)

30.12.2007 14:14

L’AXA Barça ha tancat l’any 2007 amb una derrota al Pavelló de Menorca. L’equip local mai no ha permès la reacció dels blaugranes. Els punts dels homes grans i un Mario Stojic molt actiu han sentenciat la quinzena jornada de l’ACB.

El partit ha començat amb Alex Acker produint. L’escorta nord-americà ha posat les primeres, i úniques, diferències a favor que ha tingut l’AXA Barça durant tot el partit. El ViveMenorca ha reaccionat de seguida. Mario Stojic, Marinovic i Moss ja han capgirat el marcador als quatre minuts de partit (8-5). Des d’aleshores fins al final els de Ricard Casas sempre han dut el domini del matx.

L’AXA Barça només ha pogut anotar sis punts més en aquest període i el parcial ha acabat amb 18-11.

Esmenen els errors del primer quart

Però la sortida del segon període ha semblat la correcta per als d’Ivanovic. Mario Kasun i Fran Vázquez han reactivat el millor joc blaugrana. Un triple de Lakovic ha suposat el 35-31 a poc més d’un minut del descans. L’ordre en el joc blaugrana començava a funcionar.

Stojic defineix

La represa ha mantingut les millors sensacions per al Barça. Kasun ha col•locat un 37-35 perillós per al ViveMenorca. Tant ho ha semblat, que els insulars no han volgut complicar-se el partit. Mario Stojic han firmat un parcial de 5-0 i un triple de Paul Shirley ha fet que l’electrònic es disparés (46-37).

Aleshores els blaugranes han intentat redreçar el rumb. Però els menorquins han estat molt hàbils. Tot i que Basile ha anotat el triple de 52-47 després d’una assistència per l’esquena de Pepe Sánchez, la resposta ha estat fulminant. També des dels 6.25, Bazdaric, primer i Varda, després, han fet improductiva la tímida reacció del Barça.

Màxima diferència

Tot i que res no semblava definitiu, el ViveMenorca havia tocat la moral de l’AXA Barça. Tirs poc ortodoxos dels locals també entraven mentre que el Barça forçava el llançament sense confiança. Stojic ha trencat el marcador amb un 70-56 però encara ha estat pitjor. De nou Bazdaric i Varda han incrementat el marge. 19 punts a tres minuts del final.

L’últim alè blaugrana l’ha posat Roger Grimau aconseguint un parcial de 0-5. Ràpidament Casas ha sol•licitat temps mort i el partit s’ha acabat.

L’AXA Barça es despenja del liderat. Els de Dusko Ivanovic tanquen el 2007 amb 12 victòries i 4 derrotes.

Els blaugranes tornen a entrenar demà dilluns. El dimarts marxen cap a Clermont-Ferrand ja que l’Eurolliga torna el proper dia 2 de gener de 2008 amb el partit entre el Chorale Roanne-AXA FC Barcelona (20.30 h C33).