Unicaja no dóna opcions (77-62)

22.12.2007 21:50

L’Unicaja de Màlaga ha tret màxim profit a la seva pista, a la seva afició i al cansament que arrossegava l’AXA Barça després d’un retorn accidentat des de Turquia.

L’AXA Barça ha lluitat fins que les forces li ho han permès. Els blaugranes han plantat cara però els recursos utilitzats no han estat suficients per imposar-se un Unicaja enratxat. Homes com Cabezas i Marcus Haislip han estat superbs.

El matx ha començat amb una esmaixada en ‘alley-hoop’ d’Unicaja que ha fabricat Jiri Welsch i ha culminat Haislip. També Ndong s’ha sumat al festival d’esmaixades malagueny. Amb un 6-1 ha despertat el Barça. Basile ha tret falta i ha encistellat el primer bàsquet en joc dels visitants. El parcial blaugrana ha estat de 0-6 amb dos punts de Vázquez, un altra cistella de Basile i un triple de Lakovic.

El quart ha acabat amb cinc punts de diferència (14-19) amb un Lakovic ja entonat.

Desconcentració al segon quart

El joc ha patit una davallada al segon període. Sobretot per part blaugrana. Haislip ha capgirat tot sol el marcador amb un parcial de 7-0. Aleshores Ivanovic ha tret Pepe Sánchez. De les primeres accions en què ha participat ha estat una gran assistència per a Jordi Trias. Jugada de 2+1 i 23-27 a l’electrònic.

Però l’Unicaja s’ha tornat a activar. Berni Rodríguez i Germán Gabriel han ajustat el resultat. I abans d’arribar al descans, Carlos Cabezas capturava el seu propi rebot per encistellar el 33-31.

Estancats

A la represa l’Unicaja ha col•locat la màxima diferència que ha tingut durant tot el partit. El marge ha crescut de manera progressiva ajudat per un Barça que ha estat durant gairebé quatre minuts sense anotar.

Carlos Cabezas ha aconseguit 10 punts pràcticament de manera consecutiva. El parcial d’Unicaja l’ha pogut tallar Pepe Sánchez però des d’aquesta cistella del base argentí hi ha hagut sequera anotadora blaugrana. Mentrestant els d’Scariolo han continuat sumant. Fins a 15 punts de renda han disposat els malaguenys en aquest tercer període. Haislip l’ha rubricat amb un triple a 10 segons del final del quart (59-44).

Sentència d’Unicaja

Els malaguenys, arropats pel seu públic, s’han llançat a per totes al darrer període. Marcus Haislip ha estat un terratrèmol. El jugador ha acabat amb 24 punts i un 31 de valoració. Haislip s’ha sortit literalment. Per arrodonir una actuació increïble ha esmaixat l’anella davant d’Albert Moncasi. Aleshores Scariolo li ha donat uns instant de descans. Pocs, perquè no ha estat a la banqueta ni un minut ja que l’AXA Barça ha retallat mínimament les diferències. Amb el retorn del nord-americà el partit s’ha acabat.

L’AXA Barça suma la tercera derrota a la Lliga ACB. El pròxim partit serà divendres 28 de desembre al Palau Blaugrana contra el Reial Madrid.