Efectivitat a la pròrroga

17.12.2007 19:06

Cristina Collado

L’AXA FC Barcelona ha guanyat a la pròrroga els tres partits que n’han tingut dels que ha disputat aquesta temporada. Aquesta és una mostra de l’actitud i la convicció dels d’Ivanovic, que lluiten fins a l’últim sospir.

Actitud, convicció i esperit. Això és el que es necessita per guanyar els partits a la pròrroga. I l’AXA Barça no n’ha tingut ni una ni dues, sinó tres vegades aquesta temporada. Els d’Ivanovic s’han imposat en els tres partits que s’han hagut d’allargar fins a la pròrroga.

Lakovic, des de la línia de personals

El més recent va ser diumenge davant el Tau Ceràmica. Quan faltaven set segons per al final, Jaka Lakovic, des de la línia de personals, va deixar el marcador en taules, 71 a 71. Als cinc minuts extra, els blaugranes van enllestir el partit ràpidament i van aconseguir set punts d’avantatge. Al final, es van endur el partit per 89 a 85.

L’exblaugrana Williams força l’empat

QM3D1355.jpgAnteriorment, a començaments de desembre, l’AXA Barça va superar a la pròrroga el Pamesa València. L’exblaugrana Shammond Wiliams va ficar dos tirs lliures quan faltaven 30 segons per al final, i va empatar el resultat a 73. A la pròrroga, van aparèixer Lakovic i Pepe Sánchez amb dos triples consecutius que van sentenciar pràcticament el partit. Al final, els blaugranes es van imposar per 83 a 80.

La calma els va dur a la victòria

I a la cinquena jornada de l’ACB, l’equip d’Ivanovic es va imposar a l’Akasvayu al temps addicional. Al minut 39, el partit estava 74 a 74, i cap dels dos equips va ser capaç de trencar l’empat. A la pròrroga, l’AXA Barça va guanyar en calma els gironins, molt nerviosos per anotar, i finalment la victòria va ser per als blaugranes per 85 a 89.

Històric favorable
Aquesta no ha estat la primera vegada que l’AXA Barça s’imposa a la pròrroga. Des de la temporada 89/90, els blaugranes han guanyat 21 de les 28 vegades que han jugat el temps afegit. El millor precedent data de la temporada 2002/03, en què els blaugranes van guanyar quatre partits jugats a la pròrroga. Aquell, casualment, va ser l’any del triplet. Deu ser que el coratge pot donar els seus fruits.