Sense contemplacions (95-69)

13.12.2007 22:53

Cristina Collado

L’AXA FC Barcelona s’ha imposat al Partizan de Belgrad amb un gran joc col·lectiu i individual. Grimau ha estat el jugador més destacat, amb 19 punts. Amb aquest resultat, els blaugranes comencen la segona ronda alt i clar.

Gran partit dels de Dusko Ivanovic, que no han deixat en cap moment que el Partizan, equip que els havia guanyat a la primera volta de l’Eurolliga, aconseguís el mateix resultat al feu barcelonista. Amb un gran Mario Kasun a la primera part, el màxim referent ofensiu dels serbis, Pekovic, anul•lat per les faltes personals i un Roger Grimau que ha estat el màxim anotador del partit, l’AXA Barça ha ofert a l’afició una important victòria. 95-69 ha estat el resultat final. És el màxim rècord anotador dels blaugranes aquesta temporada a l’Eurolliga.

Avantatge de + 16

QM3D4691.jpgEl partit ha començat de cara per als blaugranes. L’home més perillós del Partizan, Pekovic, s’ha carregat amb tres faltes personals molt ràpidament, i no ha pogut gaudir de l’encert a la cistella que l’acompanya partit rere partit. De fet, no ha fet ni un punt en tota la primera part, tot i que va ser l’home més destacat del partit d’anada, amb els 29 punts que va fer a l’AXA Barça.

A aquesta clara mancança del Partizan cal sumar-hi el bon joc dels blaugranes als primers deu minuts de partit. Sobretot, de Mario Kasun, que, a més de guanyar la partida a Pekovic, ha aconseguit vuit punts al primer quart. L’AXA Barça ha arribat a tenir un avantatge de fins a 16 punts (28-14). El primer període ha conclòs amb dues esmaixades consecutives de Vázquez i Trias, pel deliri del públic del Palau.

Grimau ho encerta tot

Al segon quart, el Barça ha abaixat la intensitat del joc, i això ho ha aprofitat el Partizan per retallar distàncies. Després d’un parcial de 0-8, l’equip serbi s’ha posat a vuit punts dels blaugranes (35-27). El jugador més destacat d'aquesta primera part ha estat Roger Grimau, que des que ha sortit en aquest segon quart a la pista ho ha encertat tot. Tres triples i dos tirs de dos han estat l’aportació del capità de l’AXA Barça. Pel que fa als serbis, Tripkovic ha agafat el relleu de Pekovic aconseguint tres de cinc triples per al seu equip. Al final, 47 a 36 a la mitja part.

Mantenen l’avantatge

QM3D4633.jpgEl tercer període ha seguit la mateixa línia que el primer. L’AXA Barça no ha permès que els serbis retallessin més diferències. Sota el perímetre, lluita entre Pekovic i Marconato, que ha agafat el relleu de Kasun per aturar el jugador més determinant del Partizan. Després d’un parcial dels visitants de 0-8, Grimau ha evitat la remuntada sèrbia amb una jugada de 2+1 en una acció d’atac incisiu. Dos tirs consecutius de Marconato i un triple a pler de Basile un segon abans de la fi del tercer quart han estat els últims punts, que han deixat el 65-51 final.

Pekovic reviu

QM3D4704.jpgL’últim i definitiu quart ha començat amb els primers dos punts de Pekovic, que de mica en mica ha anat sumant punts fins a sumar-ne 7. Qui sí que ha afegit números o, és ben dit, rècords al seu compte personal ha estat Roger Grimau. El capità blaugrana ha sumat 19 punts, la seva màxima anotació a l’Eurolliga des de l’any 2004. Grimau s’ha emportat l’ovació del públic del Palau quan ha estat substituït pel jove Albert Moncasi. En els últims instants del partit, l’AXA Barça ha anat augmentant la seva renda fins a tenir un avantatge de fins a +25. En l’última jugada, Moncasi ha recuperat una pilota i ha provat el bàsquet, però la pilota ha sortit per poc, tot i que allà hi havia, atent, Fran Vázquez, que, al límit del temps reglamentari, ha fet entrar l’últim bàsquet que ha deixat un resultat contundent: 95-69.

Fes clic aquí per veure les estadístiques completes del partit.