La defensa dóna una victòria ampla (80-58)

05.12.2007 22:21

Còmoda victòria de l’AXA Barça davant el Brose Baskets a la setena jornada de l’Eurolliga. Els d’Ivanovic han trencat el partit al tercer quart per acabar guanyant per 22 punts de diferència.

La defensa ha estat la clau. I no refiar-se d’un equip que ha sabut complicar el partit quan el Barça l'hi ha permès. Durant la primera meitat del partit els alemanys han plantat més que cara.

Tot i que el primer quart ha acabat amb cinc punts de marge a favor de l’AXA FC Barcelona (16-11), al segon període hi ha hagut intercanvi de tirs. El joc ofensiu del Brose Baskets obre molt els llançaments, i Demond Green ha posat a prova el seu canell. També ho han fet Garrett i Fenn. Els quatre triples que han anat sumant han igualat el marcador en diferents moments del segon període. El joc s’ha embogit per moments i els alemanys han provat d’aquesta manera de desconcentrar els blaugranes.

Alex Acker ha pogut replicar el joc exterior de l’equip de Bamberg. L’escorta ha estat el màxim anotador del partit en el moment d’enfilar els vestidors. Acker ha sumat 11 punts dels 37 del Barça. Els alemanys es quedaven amb 33.

L’atac també funciona

QM3D2557.jpgPerò, després d’ajustar la defensa, a la represa l’AXA Barça ha pogut sortir en transició ràpida d’atac. Els homes que entrena Dirk Bauermann s’han quedat estancats. Amb nou punts en aquests tercers 10 minuts, els blaugranes han posat la directa: parcial de 18-9 que ha trencat el matx.

Aquest moment l’ha aprofitat Dusko Ivanovic per donar minuts a Albert Moncasi. El jove jugador del planter ha jugat els darrers 8 minuts i 17 segons de partit. El català ha tret una falta en atac a Hamann -el base titular del Brose, que ha acabat el matx amb cinc faltes- en la primera acció que defensava. I, en el seu primer atac, ha sumat bàsquet i addicional. El tir lliure no l’ha convertit, però la seva actitud en pista ha servit perquè acabés el partit jugant.

També cal destacar el treball de desgast d’Ersan Ilyasova. El turc s’ha quedat amb dos punts, però ha estat atent a les ajudes i ha forçat errors al contrari.
El quart quart ha estat de tràmit. L’AXA Barça ha completat un altre parcial de 25-16 contra un dels millors defensors de l’Eurolliga.

Acaba la primera volta

QM3D2629.jpgDesprés de les set primeres jornades a la competició europea, l’AXA Barça suma cinc victòries i dues derrotes. Encara falten els partits que es disputaran dijous per completar la darrera jornada de la primera volta en la primera fase, però els blaugranes encarrilen l’accés al Top 16. De moment, han guanyat tots els partits jugats al Palau Blaugrana. Les derrotes a la pista del Partizan i del Panathinaikòs es poden compensar si es guanyen els dos equips a la segona mànega d’aquesta lligueta. La setmana que ve hi ha el primer test contra el Partizan al Blaugrana.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística completa del partit.