Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Andersen, el primer australià


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

25.06.2008 18:03

Andersen, el primer australià

Sònia de Alba


David Andersen es convertirà en el primer jugador australià del FC Barcelona. El pivot, exCSKA, és una de les grans figures actuals en la seva posició i un dels noms propis en l’àmbit europeu.


Amb el fitxatge d’Andersen, amb el qual s’ha arribat a un principi d’acord , la nacionalitat australiana inaugura presència al club blaugrana. En cap de les seccions de la institució mai no hi ha hagut un jugador de les antípodes. David Andersen tindria aquest curiós honor.

Pel FC Barcelona han passat jugadors de vint-i-dos nacionalitats diferents en tota la seva història: Espanya, EUA, Itàlia, Túrquia, Rússia, Croàcia, Sèrbia, França, Grècia, Lituània, Macedònia, Eslovènia, Txèquia, Holanda, Puerto Rico, la República Dominicana, Alemanya, l’Argentina, Canadà, el Brasil, la República Centreafricana i Dinamarca.

Les credencials de David Andersen a la pista són sobradament conegudes. Amb 28 anys acabats de fer el 23 de juny, Andersen és un dels pivots més cotitzats en el panorama continental. I, en el moment en què passi satisfactòriament la revisió mèdica, serà nou jugador del primer equip de bàsquet del FC Barcelona.

Un jugador fidel a l’”aussie”

79753595MS024_RUS_Euroleagu.JPGDavid Andersen no s’ha perdut cap convocatòria amb la selecció absoluta australiana en les darreres cites. El 2004 va participar en els Jocs Olímpics d’Atenes, en què el combinat oceànic va ser novè. Els anys 2005 i 2007 va guanyar el Campionat Continental amb Austràlia.

El pivot ha estat un fix de les seleccions inferiors. L’any 1998 va participar en el Mundial sub-18. També ha format part del combinat sub-22.

El jugador és a la llista del seleccionador australià per participar en els Jocs Olímpics de Pequín. De moment, Andersen forma part de la llista de 34 jugadors que ha donat el nord-americà Brian Goorjian, el seleccionador australià.

Passaport danès

Tot i que David Andersen juga amb la selecció australiana, ja que és nascut a Carlton (Victòria), el pivot té el passaport danès, fet que permet que pugui jugar a Europa sense ocupar plaça d’extracomunitari. És el que s’anomena un “danish passport holder” (traduït, un portador de passaport danès).
Fotos: Getty Images
Fotos: Getty Images
Arribada del jugador

David Andersen arribarà demà dijous a Barcelona i passarà la primera part de les proves mèdiques al matí a l'Hospital de Barcelona. A la tarda, a les 18.45 hores, els mitjans gràfics podran captar imatges del jugador a la porta de les oficines del Club. Tot seguit, completarà el reconeixement mèdic als Serveis Mèdics del FC Barcelona.


Comparteix a

Notícies Bàsquet

Temporada 07-08

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana