Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Creus: “Volem fer una secció competitiva”


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

11.06.2008 14:10

Creus: “Volem fer una secció competitiva”

Cristina Collado


Comença ara una tasca delicada per a Joan Creus. El nou secretari tècnic ha de confeccionar la nova plantilla de l’AXA Barça: “Volem fer una secció competitiva”, assegura Creus.


Joan Creus ja treballa a ple rendiment com a nou secretari tècnic de l’AXA Barça, un càrrec que assumeix amb il·lusió i que, assegura, no se l’havia imaginat mai. Joan Creus i l’entrenador Xavi Pascual ja treballen per confeccionar la plantilla de la pròxima temporada. Es preveuen canvis a l’equip, però es tindrà molt en compte l’actuació dels jugadors en aquest tram final de la temporada. Així ho ha assegurat el nou secretari tècnic a l’entrevista concedida a Barça TV i www.fcbarcelona.cat.

Com van ser els primers contactes de l’AXA Barça amb vostè?

creus090608_x5x.jpg“Els contactes van ser progressius, de mica en mica vam anar intercanviant opinions, i al final vam arribar a un acord. Estic il·lusionat per començar una nova etapa en la meva vida professional, i il·lusionat per ajudar el club a assolir objectius.”

Què és el que més el va motivar del projecte que li va oferir l’AXA FC Barcelona?

“En general tot, perquè sóc un home vinculat al bàsquet des de fa molts anys. Potser m’ha motivat el fet de poder relacionar la vida esportiva d’un jugador, després que ha deixat de jugar, amb el fet de poder entrar a treballar a un club d’una entitat com el Barça. És un projecte il·lusionant.”

S’havia imaginat alguna vegada al capdavant d’una secretaria tècnica com la del Barça?

“Sempre penses en alguna situació d’aquest tipus, però imaginar-te en un club com aquest costava. S’ha fet realitat aquesta situació i estic content d’estar aquí.”

Ha afectat en la seva decisió l’actuació de l’AXA Barça en aquest tram final de temporada i el fet que hagi aconseguit el passaport per a l’Eurolliga?

“No perquè ha estat una decisió presa una mica abans. És cert que la trajectòria de l’equip ha estat molt bona al llarg del tram final de temporada, s’ha aconseguit el pas a l’Eurolliga i això és un punt important de cara a afrontar l’any que ve i de continuar amb un Barça al màxim nivell europeu.”

En aquesta nova etapa que comença al Barça, quins objectius s’ha marcat a curt i a llarg termini?

Joan_Creus_2.jpg“Els objectius són trobar una filosofia de club basada, si és possible, en jugadors d’aquí, en jugadors que coneguin el club, i combinar-ho amb jugadors de fora, de nivell, evidentment. També volem donar sortida a jugadors del planter. El Barça, històricament, sempre ha treballat molt bé els equips de formació. Volem donar oportunitats a aquests jugadors.”

Vostè substitueix Zoran Savic al capdavant de la secretaria tècnica de la secció. Ha pogut parlar amb ell? Li ha donat algun consell?

“Vaig parlar amb en Zoran Savic fa uns dies i vam intercanviar opinions. Li vaig demanar com havia estat la seva experiència al club i em va donar alguns consells. Va ser un canvi de poders interessant. Em va enriquir molt i vaig treure conclusions positives d’aquella xerrada.”

Algun consell que es pugui explicar?

“Vam parlar de diverses situacions, de com s’havia trobat ell aquí, de quins punts forts havia vist i de què es podia millorar... coses així.”

La seva primera decisió com a secretari tècnic ha estat confirmar Xavi Pascual com a entrenador per a les dues pròximes temporades.

pascual_roda_premsa_vitoria.JPG“És una decisió meditada. El Barça sempre ha de trobar els millors entrenadors. Vam analitzar diverses opcions, i una d’elles era la de Xavi Pascual. Al final va ser l’opció triada pels coneixements que reuneix en Xavi, pel perfil d’entrenador que és i, com no, per la trajectòria que ha fet des que va agafar l’equip al mes de febrer.”

Quins són els aspectes a millorar de la secció?

“Acabem d’entrar. Sabem que té coses molt bones la secció, i s’han de mantenir. Evidentment hi haurà aspectes a millorar que anirem veient al llarg d’aquests dies. Es tracta que la secció sigui competitiva, com sempre ha estat. Es deia que potser, fa un o dos mesos, la secció estava desorganitzada. Jo vull dir que no ho he vist en cap de moment. Sempre he sabut a qui dirigir-me, a qui contactar, i en aquest sentit he vist un club molt ben organitzat.”
Creus: “Volem fer una secció competitiva”
La confecció de la nova plantilla
Quines són les posicions que caldria reforçar més de cara al nou exercici?

“L’equip va acabar molt bé la temporada. Jugadors que havien estat una mica irregulars han donat un bon nivell en la recta final. Ara es tracta, un cop triat l’entrenador, de valorar amb ell cada una de les situacions dels jugadors. S’analitzarà cada jugador i cada posició, on interessa que hi hagi algun canvi o no, i a partir d’aquí treballar per formar l’equip. És evident que si volem ser competitius haurem de millorar alguna posició.”

Es preveuen molts moviments a la plantilla en forma d’altes i baixes?

“No ho podria dir ara, perquè ho estem analitzant. Ho veurem en els propers dies. S’intentarà fer una determinada línia, i al final, entre el mercat i la disponibilitat dels jugadors, acabarem configurant l’equip. Serà el moment de dir si la línia que hem agafat ha estat la correcta i la que havíem dit al començament.”

Entre les altes, vostè ja ha parlat de la possibilitat que Marc Gasol i Juan Carlos Navarro tornin a la disciplina blaugrana. Quin dels dos casos veu més factible?

“Són jugadors que a tothom ens agradaria que acabessin aquí. Navarro ha demostrat una trajectòria important i unes grans característiques com a jugador. Atrau molt la gent, és creatiu i imprevisible, és molt bonic veure’l jugar, i a més ha tingut una experiència bona a l’NBA. Ella s’ha de decantar i esperem que es pugui decantar cap aquí. S’està treballant però no és fàcil. Pel que fa a en Marc Gasol, és un jugador fonamental en qualsevol equip. Ha fet un salt qualitatiu impressionant i és un jugador bàsic que tothom voldria tenir al seu equip. És una decisió que acabarà prenent ell.”


Comparteix a

Notícies Bàsquet

Temporada 07-08

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana