El títol, per al TAU (76-61)

03.06.2008 23:55

Roger Bogunyà

L’AXA Barça també ha caigut derrotat en el tercer partit de la final amb el TAU Ceràmica. El mal inici de partit i les nombroses pèrdues en atac al segon temps han fet impossible el triomf dels blaugranes, que ho han intentat fins al final.

La missió blaugrana de guanyar dos partits a Vitòria s’ha complicat des dels primers minuts. El pobre inici anotador del Barça l’ha fet anar a remolc durant gairebé tot el partit, arribant a empatar únicament en una ocasió al segon període (26-26). El matx, que ha estat un estira-i-arronsa constant, s’ha començat a decantar per als locals en el tercer quart, amb un TAU massa anotador en atac i amb un Barça massa imprecís en la construcció ofensiva. Les nombroses pèrdues (fins a 11) en els darrers 20 minuts de partit han condemnat un AXA Barça que acaba la Lliga ACB com a finalista per segon any consecutiu.

Dos punts anotats en vuit minuts i mig

PO_FINAL_TERCER_PARTIDO10.JPGL’AXA Barça ha sortit amb les idees clares al Buesa Arena. El que importava era aplicar una intensa defensa i, a partir d’aquí, imposar-se en atac. Només la primera de les premisses s’ha complert. Els blaugranes, després del 0-2 inicial, s’han vist encallats ofensivament i han encaixat un parcial d’11-0, i no han tornat a anotar fins un minut i mig del final del primer quart. Defensivament, res a dir: els blaugranes han estat molt contundents sota l’anella i només Rakocevic ha pogut anotar amb continuïtat des de l’exterior.

Del 26-26 al 31-26

PO_FINAL_TERCER_PARTIDO11.JPGL’AXA Barça ha reaccionat al segon quart. La bona defensa ha donat els seus fruits i gràcies a l’encert de Vázquez i Basile en atac els blaugranes han igualat el matx (26-26). Quedaven tres minuts per a la mitja part i Spahija ha demanat un temps mort que ha estat clau, perquè els bascos han signat un parcial de 5-0 en aquest espai de temps. Les pèrdues en atac i la imprecisió en el llançament llunyà han perjudicat l’AXA Barça, que ha marxat als vestidors amb cinc punts de desavantatge (31-26).

S’amplia la diferència

PO_FINAL_TERCER_PARTIDO7.JPGTeletovic amb els seus triples i Splitter des de la zona han anul·lat l’aportació blaugrana de Pepe Sánchez, el millor blaugrana del tercer quart. Els locals han aconseguit el seu màxim avantatge, amb 11 punts de diferència (52-41), tot i que l’AXA Barça insistia una vegada i una altra sense abaixar mai els braços. La situació, però, no era l’òptima per als de Pascual, que veien com el TAU aconseguia robar pilotes decisives i anotar amb força facilitat. Fins a 27 punts han transformat els locals en el tercer bloc de 10 minuts.

Més pèrdues

La necessària remuntada tampoc ha arribat a l’inici del darrer quart. Tot al contrari: dos pèrdues en atac de l’AXA Barça han acabat amb esmaixada i la consegüent bogeria del públic local. El parcial de 8-0 era definitiu (66-48). Tot i l’ampli desavantatge, el coratge dels blaugranes ha sortit a relluir en aquest tram final de partit, quan ja no hi havia res a fer. Tot i aquesta lluita i orgull dels de Pascual, la Lliga ha estat per al TAU, campió de l’ACB per segona vegada a la seva història, que finalment ha guanyat per 76-61.

Fes clic aquí per accedir a les estadístiques del partit (en castellà).