Vitòria serà clau (74-78)

31.05.2008 22:01

L’AXA Barça no ha pogut superar el TAU Ceràmica al Palau Blaugrana en el segon partit de la sèrie final de la Lliga ACB. Ara, els homes de Xavier Pascual es veuen obligats a vèncer en els dos pròxims partits al Buesa Arena si volen tornar al Palau.

El TAU Ceràmica ha sumat el 0-2 en la sèrie final de l’ACB. Aquest balanç obliga l’AXA FC Barcelona a guanyar el seu rival a pista contrària en els pròxims dos partits si vol mantenir les seves opcions d’optar al títol i forçar el desempat que es jugaria al Palau Blaugrana.

Pete Mickeal, amb 20 punts, ha estat el màxim anotador del partit i una peça fonamental pels bascos, juntament amb Splitter que ha tornat a destacar.

Dificultats per anotar

fcb2-tau_x2x.jpgLes coses no han començat massa bé per a l’AXA Barça, que al llarg dels vuit primers minuts s’ha mostrat molt desencertat en el tir. El Tau Ceràmica, per la seva part, ha sortit a la pista amb molta més intensitat que el seu rival, fet que ha aprofitat per anar per davant en el marcador durant el primer quart, amb una diferència màxima de 9 punts. Amb tot, el conjunt de Xavier Pascual ha aprofitat una davallada en el ritme de joc de l’equip basc en el tram final del primer quart per retallar les distàncies, que al final ha estat de quatre punts (16-20).

Major igualtat

Tot i que ha trigat dos minuts en aconseguir la seva primera cistella, el conjunt blaugrana ha donat alguns símptomes de recuperació a l’inici del segon quart, un període que s’ha caracteritzat per una major igualtat en el marcador. Amb un parcial de 7-0, i mitjançant una cistella de Lakovic que ha donat oxigen a l'equip, l’AXA Barça es posava a un únic punt del TAU (23-24).

Coincidint amb l’absència d’Splitter a la pista, els de Xavier Pascual han demostrat més potencial sota cistella i han assolit l’empat a 30 punts quan faltaven tres minuts per al descans. L’equip barcelonista, tot i intentar-ho, ha acusat l’efectivitat en el rebot i no ha arribat a posar-se per davant del TAU abans de marxar a vestidors (38-40). Mickeal, amb 10 punts, ha estat el màxim anotador de la primera meitat, seguit de Basile i Lakovic, amb 9 punts cadascun.

Mateixa tònica

fcb2-tau_x3x.jpgDesprés del descans, el partit ha seguit un guió similar a la de la primera meitat. A l’AXA FC Barcelona li costava molt anotar (4 punts en els primers 5 minuts), mentre el TAU Ceràmica, amb un Rakocevic molt encertat, aprofitava per ampliar les diferències (44-51). Mica en mica, l’equip barcelonista s’acostava al seu rival en el marcador, fins el punt de posar-se a dos a poc menys de dos minuts per al final del tercer quart. Ja amb el cronòmetre a zero, Grimau forçava una falta personal que ha permès l’AXA Barça arribar a l’últim tram del matx amb un 54-57 que li permetia mantenir-se a dins del partit.

Lluita al límit

Ha estat a l’inici de l’últim quart del partit quan ha quedat clar que, quan l’equip respon, el Palau Blaugrana també ho fa. I és que una cistella de Marconato posava l'equip a un únic punt de l’empat (56-57). Amb una elevada intensitat defensiva, l’AXA Barça s’apropava una vegada i una altra al TAU Ceràmica en el lluminós, tot i que no arribava a igualar-lo.

Després de diverses accions ofensives per una part i per l’altra, amb Prigioni i Grimau com a protagonistes, i a poc més d’un minut per al final del matx, l’AXA FC Barcelona perdia de tres punts (69-72). Ja en els darrers instants del partit, s’ha viscut una gran intensitat a nivell de faltes per part d’ambdós conjunts, cadascun amb un objectiu diferent. Roger Grimau ha fallat dos tirs lliures a falta de 21 segons per a la conclusió. L'error del capità ha desinflat una mica més l'equip.

El TAU Ceràmica s’ha acabat imposant per 74-78.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player