Primer assalt per al TAU (64-75)

29.05.2008 23:55

Anna Segura

El TAU Ceràmica s’ha emportat el primer partit de la sèrie final de la Lliga ACB, gràcies en gran mesura a l’actuació determinant d’Splitter, amb 21 punts. Ara, dissabte els blaugranes intentaran igualar l’eliminatòria, de nou al Palau.

L’AXA FC Barcelona ha vist com el TAU Ceràmica s’ha emportat el primer partit de la final de la Lliga ACB. El bon inici dels blaugranes no ha tingut continuïtat durant el matx i els de Vitòria han aprofitat per jugar de forma còmoda, sobretot en el segon quart, quan ha aconseguit el seu màxim avantatge (30-46). Amb aquesta renda favorable al TAU, l’AXA Barça no ha tingut gaires possibilitats de guanyar el matx, tot i que en un moment s’ha situat a quatre punts de l’equip de Spahija (56-60).

Bon inici

fcb-tau_playoff_x2x.jpgEl bon començament dels jugadors de Xavi Pascual ha servit per poder veure un resultat favorable als blaugranes amb un parcial d'11-2. Aquest avantatge de nou punts, el màxim fins al descans per a l’AXA Barça, ha estat gràcies als triples inicials de Lakovic i Acker. A l'eficàcia d'aquests dos jugadors, cal afegir l’actuació d’Ilyasova durant aquests primers minuts. Però el TAU no s'ha ensorrat i ha aconseguit igualar el marcador fins a arribar al final del primer quart amb un 21-22 a favor de l’equip entrenat per Spahija.

En el segon, un TAU més còmode

Un Barça més fluix en defensa i un TAU més confiat i còmode han servit perquè el segon període fos per als vitorians. Splitter, que ha acabat els dos primers quarts com a màxim anotador amb 13 punts, ha estat determinant perquè aquest temps fos per als bascos. Els blaugranes han vist com el rival els feia un parcial de 0-13, quan només faltaven poc menys de sis minuts per arribar al descans. Però els vitorians han arribat a tenir un avantatge de 16 punts a favor (30-46). Un triple de Grimau, però, ha donat oxigen al Barça, que ha permès posar el 28-41 en el marcador. Però al final, Barça i TAU han marxat al vestidor amb un 32-46 en l’electrònic del Palau.

L’AXA Barça escurça distàncies

fcb-tau_playoff.jpgDesprés del temps de descans, el Barça ha pressionat una mica més en defensa, fet que ha provocat que el TAU tingués més errors. El Barça ha aconseguit posar-se a deu punts després que els vitorians fallessin sis atacs (43-53), un fet que no havia passat en el segon quart. Dos triples, un de Basile i un altre d'Ilyasova, han servit perquè el Barça se situés a sis punts (49-55). En els últims segons, una falta personal de Pepe Sánchez a Planinic ha donat tres tirs lliures al Tau. Tot i així, Planinic n’ha fallat dos i això ha fet que el tercer quart acabés amb un 51-58 en el marcador.

Dissabte, nova oportunitat al Palau

Un triple de Pepe Sánchez ha permès que l’AXA Barça retallés fins a quatre la distància amb el TAU (54-58). Però a més de Splitter també cal destacar la bona actuació del nord-americà del TAU, Singleton. Els blaugranes no han estat capaços de guanyar el partit, ja que els de Vitòria han estat superiors en bona part del joc. Amb aquesta derrota, el Barça està obligat a guanyar com a mínim un dels dos partits a la pista del TAU. Amb tot, el pròxim partit torna a ser al Palau, dissabte a les 20.00 hores, amb el segon partit de l’eliminatòria.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player