De cap a la final (85-71)

24.05.2008 21:35

L’AXA Barça ha aconseguit el passaport per a la final de l’ACB després d’imposar-se al DKV Joventut en un partit magistral dels blaugranes. Els de Xavi Pascual s’asseguren estar a l’Eurolliga i el factor pista a la final de l'ACB.

L’AXA Barça ha guanyat amb autoritat el DKV Joventut en el segon partit de les semifinals del play-off pel títol de Lliga i, per tant, ja té el passaport per a la gran final, en què s’enfrontarà al Tau o a l’Unicaja. A l’alegria per a la classificació per a la final cal sumar-hi el fet que l’AXA Barça s’ha assegurat una plaça per a l’Eurolliga la pròxima temporada, i també tindrà el factor pista a favor a la final de l’ACB.

Parcial de 15-0

QM3D2963.jpgL’AXA Barça ha sortit en tromba. El primer llançament ha estat un triple de Gianluca Basile, i a partir d’aquí el parcial dels blaugranes ha arribat fins al 15-0. El bon joc defensiu sota cèrcols dels blaugranes ha anul·lat el tir dels d’Aitor García Reneses, que han estat gairebé set minuts sense anotar. A 3:12 per al final del primer quart Moiso ha aconseguit un 2+1. Però s’han tornat a encallar. Una Penya desconeguda no ha tornat a anotar fins a dos minuts després, mentre que l’AXA Barça ampliava les seves distàncies. Els badalonins, però, han aconseguit tres punts més abans del descans (22-6). Un tap de Roger Grimau al llançament de Ricky Rubio ha tancat el primer quart.

Una Penya més forta

QM3D2768.jpgEl segon quart ha començat amb un guió diferent. Per començar, la primera cistella ha estat un triple del DKV, concretament de Pau Ribas. Un parcial de 4-10 ha fet que el DKV retallés perillosament les distàncies (26-16). Tot i això els de Xavi Pasqual han mantingut un cert avantatge ja que el bon joc ofensiu no ha cessat en aquest segon període, sobretot gràcies a uns grans Fran Vázquez (12 punts) i Àlex Acker (20 punts).

Però la Penya s’ha anat trobant cada vegada més còmoda sobre la pista gràcies del joc ràpid al contraatac. Sonseca (12 punts) i Rudy (9 punts) han posat el seu equip a només dos punts de l’AXA Barça (40-38, minut 18). L’escorta mallorquí, però, ha topat amb Jaka Lakovic i ha hagut de deixar la pista. Els blaugranes no s’han deixat intimidar en els segons finals i han aconseguit marxar al descans amb un avantatge de +5 (45-40).

Màxima igualtat

QM3D2694.jpgA la represa el joc de tots dos equips ha estat molt igualat. De fet aquest quart ha acabat amb un parcial de 19-19. La Penya ha tingut l’oportunitat de capgirar el marcador als 26 minuts de joc, quan el tir lliure de Noel ha deixat el 57-56 en el marcador. Una internada dins l’àrea de Jaka Lakovic ha ampliat les distàncies per als blaugranes. Al final del tercer quart l’AXA Barça ha pogut mantenir l’avantatge de +5 punts (64-59).

Gran Ilyasova

QM3D2672.jpgEn l’últim i definitiu, la tensió es palpava a les grades i sobre la pista. El joc s’ha tornat molt més elèctric, a base de contraatacs. En aquest tram final un dels jugadors decisius de l’AXA Barça ha estat l’Ersan Ilyasova. En defensa o en atac, el jugador turc ha estat molt ficat en el partit, i fins i tot el Palau Blaugrana ha corejat el seu nom. Ilyasova ha acabat amb 18 rebots i 15 punts.

Al minut 35 l’AXA Barça ha recuperat un cert avantatge. El tir lliure d’Àlex Acker ha deixat el 75-66 (+9 punts). Un minut després la distància s’ampliava a +10 (80-70, min. 37). El temps s’esgotava i l’AXA Barça ha sabut mantenir-se seriós en aquests instants finals i s'ha imposat finalment a la Penya per 85-71.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player