Objectiu: l'accés a les semifinals

18.05.2008 10:27

L’AXA FC Barcelona vol aprofitar la primera oportunitat de classificar-se per a les semifinals de l’ACB. Aquesta opció passa per derrotar el iurbentia Bilbao Basket a domicili, a La Casilla.

A partir de les 19.15 h (Canal 33), el primer equip de bàsquet surt a La Casilla amb l’objectiu de guanyar el iurbentia Bilbao Basket el segon partit de l’eliminatòria de quarts de final de l’ACB. Els blaugranes van sumar l’ 1-0 al Palau i mantenen el factor pista a favor.

Com arriba l’AXA Barça

Els homes de Xavi Pascual van saber reconduir el primer partit dels quarts de final. A la primera meitat la tensió a la pista va passar factura. Tot i que el partit va ser molt ajustat fins als darrers minuts, els blaugranes van començar a trobar-se còmodes a partir del descans. La potència física i la velocitat van ser les armes emprades per l’AXA Barça per definir el primer enfrontament.

Jaka Lakovic va ser una altra de les notícies positives. El base va ser el màxim anotador del partit. L’encert de l’eslovè a partir del tercer quart va ajudar a marcar les diferències al marcador.

El rival

qm3d0291.jpgEl iurbentia Bilbao compta amb el seu públic, el seu pavelló i l’estadística a favor per afrontar el segon partit. A La Casilla, una pista petita i en què els seguidors bascos es troben molt còmodes i molt a prop dels seus jugadors, el iurbentia ha tret importants victòries. Precisament contra el Barça, no. Però els de Txus Vidorreta sí que van guanyar els blaugranes al BEC (Biscaia Exhibition Center). I és que lluny del Palau el Bilbo Basket ha pres la mida a l’AXA Barça.

L’entrenador del iurbentia comptarà amb tota la plantilla. Drago Pasalic i Frederic Weis, que continuen arrossegant molèsties, estaran a disposició del seu tècnic com ja ho van estar al primer matx.

Les frases dels protagonistes

Xavi Pascual, entrenador AXA FC Barcelona

“Ja hem fet un pas. La idea és no tornar al Palau”.

“Marcelinho Huertas és el motor del Bilbao. També cal estar atents a Javi Salgado i a Luke Recker. Però la nostra defensa global serà molt important”.

Txus Vidorreta, entrenador iurbentia Bilbao Basket

“Pensem en el partit del diumenge. No val la pena matar-nos per una remuntada èpica”.