El Reial Madrid domina a Vistalegre (90-73)

26.04.2008 21:52

L’AXA Barça ha perdut a la pista del Reial Madrid per 17 punts de diferència. El líder de la fase regular ha sabut controlar el partit a mesura que passaven els minuts. Els blaugranes, però, encara opten a la segona plaça.

Sense Jaka Lakovic, finalment baixa per al partit contra el Madrid per la contusió al maluc que va patir en el partit amistós a El Montanyà, l’inici del clàssic ha estat de nota. Sense fer unes grans defenses, l’atac ha generat enormes expectatives. I aquestes s’han acomplert. Iturbe i Acker han convertit els primers triples. Cap dels dos equips afluixava la corda. El primer període ha acabat amb un marcador amplíssim: 27-27.

Els triples posen les primeres diferències

La igualtat de final del primers deu minuts s’ha mantingut fins al descans. Els blaugranes, fins i tot, han aconseguit dominar el marcador per cinc punts (33-38) a l’equador del segon quart.

Aleshores l’encert exterior dels de Joan Plaza ha obert escletxes. El primer ha estat Raül López. El base català del Reial Madrid ha fet un partit rodó. Amb tres triples en menys de tres minuts, el seu equip capgirava l’electrònic i aconseguia una diferència a favor de sis punts (48-42).

Kerem Tunçeri s’ha afegit a la roda de triples i el quart ha finalitzat amb un 53-44, màxim fins al moment.

El Madrid s’aprofita del rebot

RM-FCB_2.JPGA la represa, els de Xavi Pascual han sortit encara amb forces. La defensa zonal continuava fent mal. Un tap de Fran Vázquez sobre Bullock i un triple de Roger Grimau han retallat el marcador i l’han situat a sis punts (55-49). Però els esforços visitants s’han truncat quan Axel Hervelle apareixia per tot arreu. L’aler ha demostrat la seva tasca d’home d’equip. El rebot ha marcat aquest tercer període. Mumbrú, Tunçeri i, novament, López han tancat el parcial amb un 74-55, nou cim del Madrid.

Raül López controla el joc

Tot i veure’s al darrere en el marcador, els blaugranes mai no han llançat la tovallola. Però el Reial Madrid creixia cada vegada més. Raül López ha tancat la seva actuació amb 19 punts i un 16 de valoració. Vistalegre ha corejat el nom del base en el moment en què Plaza l’ha assegut perquè rebés el reconeixement de l’afició. El partit ja s’havia acabat. 90-73.

Mario Kasun ha tornat a jugar en el segon període. Al pivot li manca ritme de partit. Contra els blancs s’ha vist superat per les seves parelles. També ha tingut presència a la pista Gary Neal. El nord-americà tampoc no ha estat gaire encertat.

L’AXA Barça encara pot acabar segon a la fase regular. Tot passa pel fetv que diumenge el DKV Joventut perdi a Màlaga contra l’Unicaja. Aquesta derrota també suposaria el lideratge matemàtic del Reial Madrid i la plaça europea dels blancs. Posteriorment, els verd-i-negres haurien de perdre un altre partit i el Barça hauria d’assegurar els dos triomfs en les dues jornades que falten de Lliga.

Homenatge a Sergio Luyk

Al descans la família de Sergio Luyk ha rebut l’estimació pel record del jugador, que va morir el 30 de març als 34 anys. Els seus pares, l’exjugador Clifford Luyk i la model Paquita Torres, així com els seus dos germans han rebut una placa de mans del president del Reial Madrid, Ramon Calderón. L’AXA FC Barcelona s’ha sumat a aquest sentit homenatge.