Victòria al darrer segon (68-67)

19.04.2008 23:36

L’AXA Barça ha salvat amb victòria la 31a jornada de l’ACB. Un tap de Denis Marconato sobre el darrer llançament de Carlos Cabezas ha permès mantenir el 68-67 final.

Guanyar, tot i jugar malament. Amb aquesta avaluació ha conclòs la jornada de Lliga per a l’AXA Barça. El triomf sobre l’Unicaja, lluitadíssim, serveix per continuar aspirant al segon lloc al final de la fase regular, tot i dependre del que faci el DVK Joventut.

Sortida nefasta

La primera part de l’equació per aconseguir acabar el més amunt possible la Lliga regular depèn de l’AXA Barça. Els blaugranes han de guanyar els partits que els queden (ara ja només tres). Però l’inici del matx ha estat negligent. Els de Xavi Pascual han sortit massa descentrats i el parcial malagueny ha arribat a ser de +14 punts (10-24 amb un bàsquet de Santiago en començar el segon quart).

Dominen les defenses

A03.jpgPerò l’Unicaja s’ha començat a desinflar en el moment que els locals han entrat de ple en el joc. En un matx de continus canvis defensius –el millor exemple, als 12 segons de partit amb la sortida de pista de Denis Marconato per Fran Vázquez per aparellar-se amb Ndong-, l’AXA Barça ha estat un pas per sobre. Tot i això, no ha estat pas un camí fàcil.

Ersan Ilyasova i Gary Neal han empès la resta dels companys a rebaixar la màxima diferència malaguenya. En la direcció, Pepe Sánchez prenia el relleu i de mica en mica es cobrien fites. Al descans, el marcador se situava per sota dels 10 punts (29-37).

Empat a 50

Fins al final del tercer període, els blaugranes no han pogut capgirar completament el resultat. Amb Sánchez controlant el ritme de joc, Ilyasova i Basile no abaixaven la guàrdia anotadora. Un triple in extremis de l’italià a 15 segons per tancar els 30 minuts ha col·locat l’empat a 50.

Patiment fins al darrer sospir

Els de Pascual ja no han perdut el control del marcador però no han pogut relaxar-se. De fet, d’una màxima de +6 punts després d’una cistella de 2+1 de Marconato amb assistència de Roger Grimau, dos triples de Berni Rodríguez feien tensionar encara més el joc. El partit ha entrat al darrer minut amb un 68-66, amb dos tirs lliures de Jiri Welsch.

Amb 5 segons i 8 dècimes i possessió per al Barça, Grimau ha relliscat tot sol i els àrbitres han assenyalat passos. El marcador ha estat de 68-67. L’Unicaja ha preparat la pissarra ofensiva. Pascual, la defensiva. Scariolo ha tornat a optar per un tir de Carlos Cabezas amb menys de dos segons de partit. En aquesta ocasió, Marconato ha anat a l’ajuda i el tir del base de l’Unicaja no ha arribat al ferro.

L’AXA Barça suma la 23a victòria a l’ACB. Caldrà esperar que es completi la jornada durant el diumenge per saber com queda la classificació final a tres jornades per començar el play-off.

Kasun, d’espectador

A01.jpgMario Kasun ha vist el partit des de la grada. La decisió s’han pres pensant més en la persona que no pas en el jugador, segons ha explicat l’entrenador blaugrana, Xavi Pascual. Kasun, que es troba bé mèdicament, mantindrà un breu període de descans per aconseguir la tranquil·litat absoluta.

D’altra banda, Gary Neal no ha pogut acabar el matx. Després d’una entrada a cistella, el jugador ha caigut malament. Durant aquesta nit i tot el dia de diumenge Neal se sotmetrà a proves per saber l’abast real de la lesió.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player