La defensa blaugrana s’imposa (77-81)

12.04.2008 21:49

Les alternances defensives que ha proposat l'AXA Barça han anul·lat el TAU durant gran part del partit. Els blaugranes han treballat fort per endur-se la victòria per mèrits propis. Els de Pascual consoliden la tercera plaça de l'ACB.

L’AXA FC Barcelona ha superat un desavantatge de 13 punts que el TAU ha aconseguit en començar el segon període per imposar-se als de Neven Spahija al final. Els blaugranes han treballat molt fort i han desfet els atacs del TAU gràcies a les variants defensives proposades. El rebot i la col·laboració de tots els jugadors han servit per lligar un triomf important a la Lliga ACB.

Nou ensurt de Kasun

El partit no ha començat bé per als blaugranes. Malgrat el 0-2 de Basile, el TAU ja ha pressionat molt fort l’AXA Barça. Teletovic ha clavat el primer triple del partit. El jugador bosnià, que ha acabat amb un 3/12 des de més enllà dels 6.25, ha ajudat a catapultar el seu equip a una sortida contundent. També l’entrada a la pista d’Splitter i la força de Mickeal han situat el 24-15 al final del primer període.

Però les pitjors premisses per als blaugranes apareixien quan Mario Kasun ha hagut de retirar-se de la pista al cap de poc temps d’entrar-hi. El pivot ha jugat 2 minuts i 23 segons i, de seguida, ha demanat el canvi perquè tornava a sentir molèsties. Kasun ha estat acompanyat al vestidor. Les proves mèdiques que se li han tornat a practicar han indicat normalitat. En tot cas, s’ha aconsellat que el jugador descansés i que no tornés a jugar.

Pitjor moment blaugrana

Després de la marxa de Kasun, l’AXA Barça s’ha descentrat totalment. Splitter, Vidal i Mickeal han arrodonit un parcial demolidor. El marcador ha assolit un 28-15, la màxima diferència del partit.

Zonals i individuals

tau_11abr.jpgPerò aquest resultat ha estat un punt d’inflexió. Pascual ha fet servir la pissarra més que mai. Les alternances defensives, intercanviant la zonal i la defensa a l’home, han tallat les ales als bascos.

Basile i Fran Vázquez s’han convertit en els primers 'espases' però ningú no s’ha amagat. Lakovic ha deixat l’electrònic amb un 35-33 al descans.

Tot un bloc

L’evolució del partit durant tota la segona part ha estat de nota per al Barça. La defensa compacta s’ha mantingut i l’atac ha funcionat per si sol.

El TAU s’ha inquietat i ha recorregut a tirs forçats, sobretot triples. Els errors locals han afavorit que els blaugranes tanquessin el rebot (33 en total, per 28 del TAU). Amb el marcador a favor i el rellotge consumint els minuts, el Barça ha crescut cada vegada més.

Acker ha pres també el protagonisme, com Pepe Sánchez. Basile i Acker han estat els màxims anotadors del partit, juntament amb Splitter (13 punts). Vázquez (12 punts) i  Lakovic (11 punts) han estat molt a sobre.

Un triple de Pepe a 41 segons del final del matx i tres tirs lliures de l'argentí més han mantingut el seu equip amb el domini global. Tot i això, els d’Spahija han esgarrapat tot el que han pogut. El TAU s’ha quedat a quatre punts (77-81).

L’AXA Barça conserva la tercera posició de l’ACB, ara ja amb dues victòries de diferència respecte del TAU. Cal recordar que només queden quatre jornades per acabar la fase regular.