De cap a quarts! (64-62)

20.03.2008 20:50

Carles Cascante

L'AXA Barça s'ha classificat per als quarts de final després de batre el CSKA per 64-62 al Palau Blaugrana. El matx ha estat trepidant fins a l'últim segon.

L’AXA FC Barcelona ja és als quarts de final de l’Eurolliga de bàsquet. L’equip barcelonista, amb molts nervis i molt de neguit, s’ha fet seu el partit davant un CSKA que ha fet bones les paraules del seu tècnic, que ja va advertir la setmana passada que no venien a Barcelona de vacances. El Maccabi serà l’equip que esperarà els barcelonistes als quarts de final de la màxima competició continental.

Inici fulgurant

Un 10-0 de parcial als primers cinc minuts de partit han posat les coses molt de cara per als blaugranes, que no han pogut mantenir aquesta bona dinàmica durant la resta del primer quart. Aquest ha finalitzat 15-16 per als russos, que, gràcies a la bona direcció de joc a càrrec de Theodoros Papaloukas, han sabut capgirar el marcador. A més, la bona mà exterior de Khryapa –amb un triple- ha estat clau per al 15 a 16 final. A l’equip barcelonista, el joc interior ha començat molt bé, però s’ha anat desdibuixant a mesura que passaven els minuts.

Segueix el mateix guió

QM3D8405.jpgAl segon període, la igualtat ha continuat sent la tònica dominant i s'ha arribat a la mitja part amb un ajustat 32-33. Basile s’ha quedat en els sis punts que havia anotat al primer quart i ha estat Alex Acker qui li ha pres el relleu amb quatre punts que, sumats als tres del primer període, han fet que l’exjugador de l'Olympiacos marxés al descans amb set punts.

Per part visitant, Andersen ha entrat tímidamente en joc, però Khryapa ha estat el principal referent i ha acabat el segon quart amb vuit punts gràcies a un nou triple. L’exjugador dels Chicago Bulls ha demostrat l’encert del seu retorn a Europa amb un bon partit al Palau. Al final dels segons deu minuts reglamentaris, el resultat era favorable a l’equip d’Ettore Messina per només un punt (32-33).

Reacció blaugrana

El tercer quart ha estat marcat per un intens intercanvi de triples i per la reacció blaugrana, que ha aconseguit cinc punts d'avantatge (50-45) al tram final d’aquest quart. Al final, però, l’emoció i el neguit s’han tornat apoderar d’un Palau que s’estava entregant en cada acció dels homes de Xavi Pascual, i és que Trajan Langdon ha acabat el període amb un triple sobre la botzina (50-48).

No apte per a cardíacs

QM3D8174.jpgEl tram final del partit ha estat no apte per a cardíacs. En el bàndol barcelonista ha destacat per damunt de cap altre l’actitud del capità Roger Grimau. Ell i Jaka Lakovic, que ha assumit la responsabilitat anotadora al començament de l’últim període, han tirat el carro de l’AXA FC Barcelona. Però qui ha acabat decidint el matx, sense cap mena de dubte, ha estat Ersan Ilyasova. El turc ha lluitat com mai. S’ha fet fort en defensa, ha rebotat com un autèntic tità i ha estat molt incisiu al pal baix, aprofitant la seva major rapidesa envers Kryapa.

Els dos últims minuts del partit, però, han estat eterns. Nombroses faltes, nombroses interrupcions i un sol crit, el de "Barça, Barça, Barça!" a càrrec d’un Palau que ha tornat a fer èpic un partit clau per als barcelonistes. El passi a quarts de final de l’Eurolliga era bàsic dins el projecte esportiu d’aquest equip i els jugadors, malgrat patir de valent, s’ho han cregut i han acabat fent seu un partit davant un CSKA que, malgrat estar ja classificat des de l’anterior jornada, ha mostrat la seva qualitat.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player