Primera victòria lluny del Palau (68-75)

16.03.2008 14:08

L’AXA Barça ha guanyat el primer partit fora de casa des que Xavi Pascual és entrenador de l’equip. Els blaugranes han sortit molt centrats i han sabut controlar el partit als darrers moment, en què el Pamesa ha estat a punt de capgirar el marcador.

Els jugadors i el cos tècnic necessitaven guanyar fora de casa per consolidar el joc d’equip. A excepció del partit contra la Lottomatica, l’AXA Barça havia demostrat confiança en les seves possibilitats i també havia desplegat un bàsquet atractiu. La victòria a la Fonteta ajuda a encarrilar els ànims de la plantilla.

Concentrats

Barac ha inaugurat el marcador amb dues cistelles consecutives. El jugador del Pamesa ha estat el referent ofensiu al començament del matx. Però, de seguida, Lakovic ha pres el comandament del partit. Des de la perspectiva blaugrana, el base eslovè, que ha tornat a la titularitat, ha fet córrer l’equip. A punt d’acabar el primer quart, una assistència de Roger Grimau ha estat molt ben aprofitada per Mario Kasun per posar el 13-16 de final dels primers deu minuts.

Grimau i Lakovic, amb el canell calent

Al segon període el Barça ha mogut encara més la pilota. Un Roger Grimau molt encertat ha clavat dos triples consecutius que obrien les diferències fins al 20-29. El quart ha estat tranquil per als visitants en aquest sentit. La defensa blaugrana també funcionava força bé.

Els de Pascual marxaven al descans mantenint aquestes diferències, que haurien pogut ser més grans si Lakovic hagués encistellat un darrer triple creat després d’un rebot capturat per Trias.

Control

QM3D1306.jpgEl Pamesa no ha trobat la manera d’aturar el joc blaugrana. Tot just començar el tercer quart, Pepe Sánchez també s’ha afegit al carro dels triples. Fran Vázquez, assistit per Sánchez, ha sumat el 33-46, la màxima diferència de tot el partit. El pivot gallec no ha errat cap llançament dels que ha tingut. A més, ha acabat amb sis rebots i sent el millor valorat del partit. Molt a prop ha estat Pepe Sánchez. Nou assistències per a l’argentí i un 17 de valoració.

Sang freda

Però no tot ha estat tan fàcil com podria semblar. Albert Oliver i Víctor Claver han fet que els seus companys es despertessin. Si més no, tot plegat ha coincidit amb una petita davallada dels blaugranes. A tres minuts per acabar el matx, Oliver encistellava el triple de l’empat a 61.

Però el partit no s’ha complicat més per a l’AXA Barça. Ilyasova, sense error en el tir de camp i amb dos rebots a la seva estadística personal, ha clavat un triple providencial al darrer minut de joc. Amb el 66-72 i una cistella complementària de Pepe Sánchez, el Pamesa ha claudicat.

El triomf blaugrana, el divuitè a l’ACB, és un reforç moral importantíssim de cara al partit vital del dijous vinent al Palau d’Eurolliga, on els de Pascual es juguen la continuïtat europea.

Foto principal: ACB Media