Res decidit fins a la darrera jornada (68-63)

12.03.2008 22:38

L’AXA Barça no ha pogut classificar-se per als quarts de final de l’Eurolliga a Roma. Els blaugranes han perdut en un mal partit contra la Lottomatica. La setmana que ve el Palau serà decisiu.

Els homes de Xavi Pascual han d’esperar a la setmana que ve. El dijous vinent al Palau, l’AXA Barça es jugarà la classificació per al play-off previ a la Final a Quatre contra el CSKA. L’equip rus, que ha guanyat l’Unicaja (93-70), ha aconseguit el bitllet per als quarts de final i havia obert la possibilitat que els blaugranes també fossin equip de la tercera ronda europea si haguessin guanyat el Palalottomatica.

Però el Barça ha viscut un mal inici de partit que l’ha condicionat durant gran part del matx. El president Joan Laporta i el directiu responsable de l’AXA Barça, Josep Cubells, han baixat al vestidor per donar ànims a l'equip tot i la derrota (68-63).

Sortida fluixa

D’entrada David Hawkins ha aconseguit un parcial de 8-0 tot sol. El Barça ha estat tou al darrere i, amb poc esforç, els italians han obert una escletxa que ha arribat a ser de +12 ja al segon quart (30-18).

Treball constant

80185690MC003_Euroleague_Ba.JPGSense fer gaire cosa, simplement corregint petits desajustos, els blaugranes han reconduït el partit. Ersan Ilyasova i Roger Grimau han aturat l’atac italià. Lorbek, amb 10 punts a la primera meitat, ha estat el jugador que més mal ha fet i qui havia pres el relleu a Hawkins.

Ofensivament, Ilyasova i Grimau també han tingut un protagonisme destacat. L’ala-pivot turc ha sumat el 33-30 amb què han acabat els primers 20 minuts.

Capgiren el marcador

A l’AXA Barça li ha costat, però, col·locar-se al davant en el marcador. Trias i Grimau han estat els caps visibles de l’equip. De fet, en 13 minuts de la segona part, els únics anotadors per part blaugrana han estat els dos catalans.

La Lottomatica, un equip limitat, ha mantingut el tipus. A 50 segons per acabar el tercer quart una falta antiesportiva sobre Roger Grimau ha capgirat per primera vegada el resultat en tot el partit. El capità blaugrana ha aconseguit una cistella inversemblant i ha tret falta personal. L’antiesportiva també ha donat banda i el mateix Grimau ha deixat el marcador en 46-50 per començar els darrers 10 minuts.

La Lottomatica no perdona

Els blaugranes han assolit un màxim avantatge de +7. Gary Neal, amb dos triples pràcticament consecutius, també s’ha afegit als anotadors del Barça a la segona part.

Però Ukic i Jaaber han potenciat els seus punts forta. En poc menys de dos minuts, els italians han empatat. El base croat i Lorbek (després d’una nova antiesportiva, en aquest cas de Fran Vázquez, que ha acabat eliminat amb cinc faltes) han col·locat el 65-61 a poc menys de 27 segons per a la conclusió.

Els tirs lliures han tancat el partit amb el 68-63 final.

Triple empat

80185690MC009_Euroleague_Ba.JPGL’AXA Barça continua segon classificat per darrere del CSKA, però empatat amb l'Unicaja, que és tercer, i la Lottomatica, que és quart. Els tres equips sumen dues victòries i tres derrotes.

La darrera jornada enfrontarà el Barça amb els russos al Palau, i l’Unicaja rep la Lottomatica. Cal recordar que els blaugranes tenen el "basket average" guanyat tant amb els malaguenys com amb els italians. Per tant, els de Pascual depenen d’ells mateixos per classificar-se. Tot passa per guanyar el CSKA el dijous 20 de març al Palau (19.00 h).