Partit decidit al tercer quart (87-70)

09.03.2008 14:11

L’AXA Barça ha guanyat el Ricoh Manresa en un partit que s’ha trencat a la represa. Els blaugranes han corregit els errors del segon període i han superat els del Bages per 17 punts.

Els homes de Xavi Pascual han sabut centrar-se en un partit difícil, precedit per un minut de silenci en memòria de l’exregidor del PSOE Isaías Carrasco. El Ricoh Manresa, un conjunt lluitador i que mai no defalleix, ha intentat trobar el seu moment. I els blaugranes li han facilitat la feina al segon quart.

El partit ha començat amb un 4-0, obra de Trias i de Mario Kasun, respost per Asselin, que ha tret de polleguera el croat. Asselin ha firmat un 0-8 tot sol. Amb l’estat d’alerta connectat, l’AXA Barça ha treballat des de zero. Pepe Sánchez, de nou titular, ha cedit el lloc a Jaka Lakovic. Amb l’eslovè a la pista, els locals han afinat més la punteria. Lakovic ha capgirat el marcador (17-16). En acabar els primers deu minuts, els blaugranes guanyaven per quatre punts (21-18).

Massa confiats

a00.JPGAmb una base sòlida, els de Pascual han pogut generar. Pepe Sánchez ha situat la màxima diferència fins llavors a 3 minuts i 47 segons per al descans (34-21). Però aquesta diferència ha estat contraproduent.

Precisament el Ricoh no havia cedit ni un pam. Si bé és cert que els blaugranes estaven més encertats, els manresans continuaven en pugna.

Asselin i Jordi Grimau han tornat a la realitat el partit. El parcial ha acabat sent de 2-11, per un 36-32 després de 20 minuts.

Tot decidit

Després de l’ensurt del segon període, els blaugranes han estat més seriosos. Més paciència, més idees i més convicció a l’hora de crear jugades. El joc d’equip ha estat el gran beneficiat, en detriment d’un Manresa que ho intentava, però.

L’AXA Barça ja ha aconseguit un marge de 16 punts després d’una cistella de Marconato dominant la pintura (62-46).

La bretxa ha arribat a ser de +21 ja al darrer quart. Gary Neal ha gaudit dels seus millors minuts, si més no en els moments en què ha pogut demostrar els seus dots de tirador. Fran Vázquez feia saltar el Palau després d’un tap contundent, i posteriorment Trias ha rubricat l’impàs amb un 78-57.

a01.JPGEl matx s’ha acabat amb un Jordi Grimau incisiu i, amb un frec personal contra el seu germà, el menut de la nissaga Grimau ha estat el màxim encistellador del partit, amb 18 punts. El darrer bàsquet ha estat el 4/4 en triples de l’aler del Ricoh Manresa, el del 87-70 final.

Messi, dos de dos

Leo Messi ha tornat al Palau Blaugrana. El jugador argentí ha estat un fix dels darrers partits de l’AXA Barça. La presència de Leo no ha passat desapercebuda pel públic blaugrana, que li ha donat ànims per superar la lesió com més aviat millor. Una pancarta d’uns espectadors desitjava el millor per al davanter blaugrana.

Leo Messi va estar present contra la Lottomatica en partit d’Eurolliga. Els homes de Xavi Pascual van guanyar amb solvència (86-57). La presència de Messi ha tornat a coincidir amb una victòria àmplia dels blaugranes.