Una victòria d’equip (86-57)

28.02.2008 22:22

L’AXA Barça ha sabut guanyar i pensar en el bàsquet-average de cara a un possible empat al final del Top 16. La missió imposada per l’equip s’ha aconseguit de ple: victòria contra la Lottomatica i pel màxim diferencial possible.

Xavi Pascual i els seus jugadors necessitaven guanyar per aspirar al màxim. El Palau Blaugrana ha gaudit de l’esforç de l’equip i ha vist la recompensa en forma d’un triomf treballat i contundent. Els 29 punts de diferència al final poden ser un bon coixí en cas d’un hipotètic empat al final del Top 16. De moment, l’AXA Barça empata amb el CSKA de Moscou al capdavant del grup G amb dues victòries i una derrota.

Període rodó

QM3D6027.jpgL’AXA Barça ha sortit amb una empenta excepcional. Des de la primera cistella de Jordi Trias fins al final del quart, amb un tap d’Ilyasova i un triple en transició de Gianluca Basile per tancar el parcial amb 30-11, els blaugranes han anat in crescendo. Amb les idees ben clares i una defensa zonal que ha desconcentrat totalment la Lottomatica, els de Pascual no han fet més que sumar i sumar. Fran Vázquez, molt actiu; Ilyasova, intel·ligent, i Basile, amb ganes d’esborrar la imatge de Moscou, han estat els caps visibles d’una màxima ja de 9 punts. La dada: el percentatge en el tir de camp blaugrana superava el 80%.

Control de la situació

Però és que la Lottomatica s’ha quedat aturada. Des que Lorbek ha encistellat el punt 11 per al seu equip fins que Crosariol ha pujat el 13 han passat nou minuts. Els blaugranes han obligat Jasmin Repesa a demanar un primer temps mort als 7:51 del segon quart amb un 35-11. El Barça s’ha vist amb un 39-11 després de dos tirs lliures de Jordi Trias.

Tot just després la Lottomatica ha trobat una petita escletxa per tornar a anotar. David Hawkins pràcticament sol ha firmat un parcial de 0-12. 41-25 al descans.

Hawkins fa despertar l’AXA Barça

QM3D5949.jpgPrecisament el dorsal 34 de la Lottomatica s’ha convertit en el màxim anotador del partit fins al moment (14 punts) en l’impàs entre el final del segon període i els primers minuts del tercer quart.

L’equip romà s’ha apropat fins als 10 punts (43-33), moment en què els blaugranes han reaccionat. Basile, Sánchez i Acker han convertit els triples d’una nova embranzida local (52-33).

Un altre triple, en aquest cas de Lakovic, i una magnífica assistència d’Alex Acker cap a Denis Marconato han tancat el tercer període (59-40).

Pensar en l’ average

Molt haurien d’haver canviat les coses perquè el Barça patís per la victòria. Però també s’havia de pensar en el diferencial de punts. Després de l’ensopegada del CSKA a Màlaga en la jornada de dimecres, tot queda molt més obert. Així que tant l'AXA FC Barcelona i com la Lottomatica hi deixat la pell fins al darrer segon de joc.

La lluita s’ha passat de voltes, segons la consideració arbitral, en el frec a frec entre Fucka i Fran Vázquez, primer, Ukic i Lakovic, després, i de nou Fucka amb Roger Grimau. Al pivot italoeslovè li han xiulat dues antiesportives i la consegüent eliminació del partit.

QM3D5984.jpgDes del túnel de vestidors, Fucka ha vist com el matx no ha variat gaire. Neal s’ha pogut estrenar amb una ‘bomba’. Lakovic ha tornat a posar els 28 punts de màxima després d’un nou triple marca de la casa. La diferència ha arribat als 30 després d’una esmaixada de Fran Vázquez (84-54). Trias ha col·locat el 86-55, el cim del partit, i Ukic ha tancat el marcador amb el 86-57.

Alegria per als aficionats blaugrana. També per a Leo Messi, espectador de luxe al Palau.

Foto principal: Euroleague.net

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player