Treball d’equip i victòria (79-86)

03.02.2008 14:15

L'AXA Barça guanya al Madrid Arena contra l'MMT Estudiantes el darrer partit abans de la Copa del Rei. Després d'encaixar 33 punts al primer quart, la visió de joc de Pepe Sánchez i els tirs d'Acker i Lakovic han capgirat el matx.

L’AXA Barça s’ha hagut d’arremangar després de veure que perdia per 33-20 a falta de dos segons per acabar el primer quart. La sortida de Pepe Sánchez ha ajudat a organitzar millor el joc. Ara bé, tots han hagut de treballar des del darrera per aconseguir efectivitat en atac.

Defensa nul•la

L’equip de Velimir Perasovic ha començat el partit encertat però ha tingut el suport de l’AXA Barça. Els blaugranes s’han oblidat de defensar i un dels conjunts ofensius per antonomàsia de la Lliga ACB, el del Ramiro de Maeztu, ha clavat 33 punts en 10 minuts. Rècord de la temporada en contra del Barça.

Michel Morandais ha sortit especial motivat. Jugar contra el seu exequip li ha posat les piles. El francès ha aconseguit 10 punts en aquest període. Però també Sergio Sánchez i Carlos Suárez han estat superbs.

Els d’Ivanovic no han tingut en cap moment capacitat de reacció perquè defensivament no funcionaven.

Reacció amb esforç

QM3D8475.jpgAra bé, al segon quart els blaugranes s’han posat les piles. Pepe Sánchez ha sabut orientar als seus companys. Amb la visió de joc de l’argentí i la sortida de Grimau i Ilyasova, que hi ha posat intensitat, els locals s’han quedat amb només 6 punts. També aquesta marca ha estat rècord negatiu d’Estudiantes aquesta temporada.

Ersan Ilyasova, que ha estrenat paternitat de la Shenia, ha pogut esmaixar i treure falta. Tot i no aconseguir ficar el tir lliure el marcador es reduïa a 35-30. Posteriorment, Lakovic i Sánchez han encistellat dos triples consecutius, empatant el matx a 36 a falta d’un minut. Tot i això, l’MMT Estudiantes, gràcies a Sergio Sánchez, ha marxat al vestidor amb un punt de diferència a favor (39-38).

Pepe Sánchez, home-rècord

A la represa, Alex Acker ha capgirat el marcador amb el 39-40. El partit ha canviat la dinàmica de la primera meitat tot i que els blaugranes han tingut algun moment de falta d’intensitat però la lliçó s’havia après. Sergio Sánchez ha hagut de parar per molèsties al bessó i això ha perjudicat l’Estudiantes.

Des de l’òrbita de l’AXA Barça, Pepe Sánchez ha estat superb. L’argentí, reaccionari durant la primera meitat, ha acabat d’apamar-ho tot. 11 assistències, sent rècord personal amb la samarreta blaugrana i igualant un altre exblaugrana, Vlado Ilievski. La repartició de pilotes de l’argentí ja ha posat una màxima diferència a favor visitant a falta de dos minut i mig per acabar el període (52-55).

Tot i això, els de Perasovic, amb Morandais i Pancho Jasen tirant de l’equip, han acabat amb un 59-60.

Acker i Lakovic, amb la mà calenta

Al darrer quart, Estudiantes ha tornat a capgirar el marcador. L’últim alè dels del Ramiro de Maeztu no ha tingut força fins al final. Després del 73-69, aconseguit per Petrus, Ilyasova, Lakovic i Acker han sentenciat. La intensitat del turc i els punts de l’eslovè i nord-americà han definit.

Morandais es resistia a perdre. L’ex jugador del Barça ha estat l’únic supervivent dels locals i el màxim anotador del partit amb 21 punts.

Els blaugranes tenen ara quatre dies per preparar els quarts de final de la Copa del Rei. Dijous, des de Vitòria, iurbentia Bilbao Basket - AXA FC Barcelona.