Amarga celebració (75-77)

Basquet

23.01.2008 22:48

L'AXA Barça no ha pogut desfer-se de la gran precisió ofensiva de la Lottomatica. Els de Dusko Ivanovic han estat a prop d'aconseguir la victòria en els últims minuts. Dos tirs lliures de Rodrigo de la Fuente ha trencat les esperances blaugrana.

La celebració del 50è aniversari de les competicions europees de clubs ha estat amargant per a l’AXA Barça. El conjunt blaugrana ha patit un partit ben dissenyat per la Lottomatica. Amb la victòria al Palau, els de Roma han aconseguit classificar-se per al Top 16.

Mario Kasun ha estat a la llotja del Palau presenciant el partit.

Letals en el tir exterior

_P4A0133.jpgEls italians han encetat el partit amb els primers bàsquets. Hawkins ha controlat les primeres accions. Però els blaugranes de seguida han intentat seguir-los. Tot i això, Dusko Ivanovic demanava temps mort amb un marcador de 8-14 perquè les diferències no es desbordessin. La reacció ha estat excel·lent. En un estira-i-arronsa el primer quart ha acabat amb 22-25.

El segon parcial ja ha estat blaugrana. Ilyasova, des de la línia de tirs lliures, ha empatat a 28. Al descans, l’AXA Barça marxava amb un coixí de quatre punts (39-35).

Els blaugranes capgiren el marcador

Els millors minuts locals s’han vist a la represa. De fet, ha estat el millor minut i mig. Una jugada firmada per Pepe Sánchez ha fet esclatar el Palau. Però el mag de les assistències, com la resta de l’equip, s’ha vist colpejat per un joc defensivament molt fort.

De nou, els triples

Ofensivament, la Lottomatica ha estat impressionant. El percentatge al final dels 20 minuts era del 78% en triples, amb un 7 de 9. Roko Leni Ukic ha estat el més revolucionat. Però Gabini, amb tres llançaments consecutius, i Hawkins, a continuació, han capgirat el 42-35 de màxima diferència blaugrana per deixar-lo amb un 44-43. Posteriorment, Allan Ray s'ha despertat. Ray, un dels jugadors més talentosos de la Lottomatica, ha completat la jugada del 48-54.

Massa precipitació

QM3D7981.jpgEls darrers minuts de partit han possibilitat la reacció dels d’Ivanovic. Grimau i Basile obligaven Repesa a demanar el primer temps mort amb un 70-66 quan faltaven tres minuts i 20 segons per al final.

La Lottomatica ha sabut jugar les seves cartes. Amb un Barça entestat a ficar-les molt ràpidament, els romans han estat serens. Ray ha estat l’home amb les idees més clares. Una cistella del nord-americà obria una escletxa de tres punts (70-73) quan faltaven 16 segons per al final.

Aleshores el joc de faltes i d’aturades ha estat ben gestionat per l’equip visitant. El Barça, en canvi, patia la precipitació d’intentar enllestir la feina molt ràpidament. De la Fuente ha estat l’encarregat de convertit dos tirs lliures, al final decisius.

Amb un 74-77 el Barça ho ha tingut a l’abast. Lakovic llançava dos tirs lliures. L’eslovè ha assegurat el primer (75-77), però ha tirat a errar el segon. El rebot ha caigut a les mans de Basile. A la mitja volta, l’escorta ha provat el tir. La pilota anava una mica passada, tot i que Grimau ha arribat a tocar-la per palmejar. L’esfèrica no ha entrat.

Dissabte l’AXA Barça rep la visita del DKV Joventut. Una prova importantíssima pel que fa a la moral per trencar la ratxa de derrotes i, també, per provar-se com a equip contra un dels conjunts més en forma de l’ACB.