Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Taquicàrdia resolta


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

22.01.2008 16:56

Taquicàrdia resolta

Sònia de Alba


Mario Kasun ha estat sotmès a un estudi electrofisiològic que ha resolt les taquicàrdies benignes que patia.


Tot i que en medicina res és al 100%, segons el doctor Xavier Viñolas, cap de la unitat d’arítmies de l’Hospital de Sant Pau, “el problema s’ha resolt”. El doctor Viñolas i el doctor Enrique Rodríguez s’han encarregat de realitzar el que es coneix més comunament com “cateterisme”. És a dir, se li ha posat un catèter de més fins a la regió anòmala per resoldre el problema.

Què se li ha practicat?

Mario Kasun ha ingressat aquest matí . Els metges li han fet un “estudi electrofisiològic invasiu”, explica el doctor Viñolas: “Mario havia tingut unes taquicàrdies supraventriculars, com es va diagnosticar després del partit contra el Gran Canària. Aquest matí se li han posat catèters al cor per veure quin tipus de taquicàrdia tenia. Hem vist que el problema era una taquicàrdia supraventricular per una doble via nodal. Aquest tipus d’anomalia és la més freqüent en gent jove, fins i tot en la que no fa esport i no té cap cardiopatia. Després hem procedit a curar-la. El procés ha estat una ablació —cremació de la zona— amb un catèter. S’ha curat i esperem que no es repeteixi”.

El problema de Mario

La taquicàrdia que tenia Mario Kasun és benigna i no impedeix que continuï fent el seu tipus de vida. “De taquicàrdies, n’hi ha de molts tipus: de benignes, de malignes... Hi ha hagut molt d’enrenou amb els casos de morts sobtades d’esportistes. Però, en el cas de Mario, era benigna, i no hauria tingut problemes greus, de vida, de morir-se per culpa de la taquicàrdia. Però, evidentment, sí que el podia afectar”, assenyala el doctor Viñolas. El metge continua la seva exposició de la següent manera: “Quan una persona va a un ritme accelerat, com en un partit, i té taquicàrdia, el cor és dispara molt més i no pot seguir amb l’exercici físic perquè té sensació d’ofec, tot i que la seva vida no perilla. Malgrat això, sí que podia condicionar el seu ritme esportiu”.

Vida estàndard des de demà

El pivot blaugrana és a casa descansant, i podrà retornar a la normalitat en tres setmanes, aproximadament. Així està planificada la recuperació de Mario, segons el doctor Viñolas i els Serveis mèdics blaugrana, que en controlaran l’evolució: “Encara no han passat 24 hores, i s’ha de veure l’evolució. Normalment, en una persona que no fos esportista, li diríem que fes repòs a casa avui i que demà comencés a fer vida estàndard".

Però els esportistes professionals no porten una vida estàndard. Mario Kasun ardarà entre dos o tres dies a reincorporar-se a la vida normal, i en una setmana començarà a entrenar-se. Però haurà de reprendre el ritme competitiu progressivament.

Foto: El doctor Xavier Viñolas, cap de la unitat d'arítmies de l'Hospital de Sant Pau.
Foto: El doctor Xavier Viñolas, cap de la unitat d'arítmies de l'Hospital de Sant Pau.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Kasun serà a l’AXA Barça – Lottomatica

Mario Kasun assistirà com un espectador més al partit de la jornada 13 de l’Eurolliga. El pivot croat serà al Palau Blaugrana, a la llotja, donant suport, com un aficionat més, al seu equip. Kasun pot fer vida normal des que ha sortit de l’hospital.


Comparteix a

Notícies Bàsquet

Temporada 07-08

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana