El Panathinaikòs guanya al Palau (55-56)

10.01.2008 22:28

L’AXA Barça ha perdut contra el Panathinaikòs al darrer sospir de partit. A l’error al segon tir lliure de Grimau, que hauria pogut empatar el matx, s’hi ha afegit un tap a Lakovic i que l'últim llançament desesperat de Basile ha rebotat al cèrcol.

El primer equip de bàsquet ha tingut més a prop que mai la possibilitat de derrotar el Panathinaikòs. Els blaugranes, que havien aconseguit una renda de nou punts a favor al segon quart (29-18), no han pogut evitar que els grecs l’anul·lessin i arribessin al final amb opcions. Tot i les grans defenses desplegades pels dos equips, que han impedit que els grans tiradors anotessin, l’AXA Barça ha tingut a l’abast l'empat, com a mínim. Però avui la pilota no ha entrat.

Només Tsartaris

Els homes de Dusko Ivanovic han plantejat un partit tàcticament perfecte. Sobretot en defensa. Cap llançador del Panathinaikòs ha pogut tirar, i molt menys anotar, en condicions. El treball de desgast i de combinació d’ajudes ha obligat que fossin els ‘4’ qui es quedessin amb la pilota en els instants finals de possessió. Kostas Tsartaris ha estat el beneficiat en aquests moments. I l’ala-pivot ha tingut la sort de clavar tres triples als primers 10 minuts. El Panathinaikòs ha guanyat el primer parcial gràcies a un darrer llançament del dorsal 12 (15-16)

QM3D3110.jpgGrans defenses

Però l’AXA Barça ha assumit aquest greuge. Així que ha continuat forçant la defensa. Sarunas Jasikevicius, que ha sortit a la pista cap al final de primer quart després d’haver sentit una enorme ovació del Blaugrana, no ha pogut demostrar la seva vàlua perquè el Barça no li ho ha permès. Ni a ell ni a Diamantidis ni a Spanoulis. Per part local, Roger Grimau ha aportat la seva força i, de mica en mica, l’AXA Barça ha començat a obrir diferències. 29-18 quan faltava un minut i 50 segons per arribar al descans.

El Panathinaikòs ha vist com el capità blaugrana aconseguia un parcial de 7-0. El temps mort obligat d’Obradovic ha suposat que Diamantidis repliqués amb un 0-5, i al descans el marcador oferia un 31-23.

Desperta el Panathinaikòs

Les diferències que havia treballat el Barça s’han anul·lat. I és que l’equip hel·lè s’ha aprofitat d’alguns errors en pèrdues de pilota dels d’Ivanovic i de la falta de rebot ofensiu. El Panathinaikòs ha tret profit de segones, terceres i fins quartes opcions de tir.

El vigent campió de l’Eurolliga ha clavat un parcial de 13-21. Empat a 44 quan faltaven 10 minuts per al final.

QM3D3163.jpgNo entren els tirs

El darrer quart ha estat intens i en la mateixa línia de tot el partit. Molts errors a les dues bandes i pressió perquè no tiressin ‘els bons’. Malgrat això, els jugadors secundaris en atac han mantingut el pols.

Tsartaris ha acabat amb 20 punts. I Roger Grimau ha clavat un triple que capgirava de nou el marcador a favor blaugrana. Amb 54-52, i quan faltaven dos minuts per al final, el joc d’estratègia s’ha fet més evident.

Spanoulis, ara sí, ha anotat des de més enllà de 6.25 (54-55). Grimau ha fet falta a continuació sobre Diamantidis, que ha anotat només un tir lliure. Amb 54-56, l’AXA Barça ha tingut la possessió i el Panathinaikòs ha fet falta sobre Grimau. El capità ha anat a la línia de personals a empatar i a defensar els darrers 7 segons de joc. Però només n'ha entrat un. La lluita pel rebot ha acabat amb un tir de Lakovic taponat per Diamantidis. Encara Basile ha recuperat la bola i sobre la botzina final el seu tir ha volat, però ha acabat rebotat pel ferro.

L’AXA Barça perd la imbatibilitat al Palau, però en un partit d’esforç monumental.