Estrena amb victòria (72-90)

04.01.2008 10:16

Sònia de Alba / Cristina Collado

Els júniors blaugranes s’han imposat en el primer partit del Torneig de l'Hospitalet a l’Estudiantes per 72-90. Ha estat un enfrontament que ha resultat més igualat del teòricament previst.

La primera jornada blaugrana del tradicional Torneig de l’Hospitalet de bàsquet d'aquestes dades s’ha saldat amb la victòria de l’AXA FC Barcelona sobre l’Estudiantes per 72-90. Tot i el resultat i tot i que els blaugranes han aconseguit una màxima diferència de fins a 19 punts -a dos minuts per al final- el partit ha resultat més complicat del què es podia preveure.

Posen la directa

En el primer quart, Djedovic, que ha estat el màxim anotador de l’equip amb 25 punts, Abdoulaye i Alex Hernández han posat la directa sumant els primers punts. Però l'Estudiantes, amb molt esforç, ha anat ajustant el marcador. Al final del primer quart, la diferència era de 14 a 20. Els següents deu minuts han estat més ajustats, tot i que al descans els blaugranes han mantingut una certa diferència (30-38). El nivell del joc blaugrana era superior però el partit no es trencava en el marcador.

Tercer quart igualat

En la segona part, els de Juan Antonio Orenga han apretat bastant. De fet, el parcial del tercer quart ha estat d’empat a 23. Malgrat que el Barça obria diferències de 10 i 11 punts, els madrilenys l'aconseguien escurçar, fins a deixar-la en només 3 punts ja al darrer període. Djedovic, Dani Pérez, amb un triple, Diouff, Abdoulaye i Alex Hernández han acabat sentenciant. El darrer parcial (19-29) s'ha consolidat als darrers dos minuts pràcticament perquè, fins el moment, l'Estudiantes havia clavat un parcial de 2-8 que havia posat l'ai al cor dels blaugranes.

Força física

L’AXA Barça juga aquest divendres a les 14:00 el segon partit contra l’altre rival del grup B, l’Elan Bernais Pau Orthez. El tècnic blaugrana, Àlex García, preveu “un partit dur”. “Si posem el llistó físic alt, a nivell de ritme, tindrem moltes opcions”. Aquest to físic ha estat el què els ha donat la victòria enfront de l’Estudiantes: “Ha estat un partit duríssim, però al final nosaltres hem arribat millor físicament, i les seves forces s’han vingut una mica a baix”, ha explicat Àlex García.