Classificats per al Top-16 (79-89)

02.01.2008 22:15

El AXA Barça ha pogut sumar la vuitena victòria a l’Eurolliga a una pista complicada. A Clermont-Ferrand, els blaugranes s’han desfet d’un lluitador Chorale Roanne per 10 punts. El Barça comença bé 2008, amb la classificació per al Top-16.

El primer partit de 2008 ha estat dur. El Chorale Roanne ha demostrat que té ganes de ser al Top 16. Però l’AXA Barça ha fet valer la seva experiència i els punts de Jaka Lakovic a la segona meitat de partit per sentenciar.

Partit d’alts-i-baixos

77758464DE008_ESP_AXA_FC_Ba.JPGAmb Pepe Sánchez en el cinc titular de l’AXA Barça per primera vegada en tota la temporada, els blaugranes ja han començat a tenir clar que la concentració hauria de ser màxima per derrotar el Chorale Roanne. Moltes faltes personals i pèrdues a banda i banda han trencat la fluïdesa de joc. Per un punt guanyava el Barça després de 10 minuts (20-21).

Marc Salyers, dominador

Al segon període el Chorale s’ha crescut, ajudat pels errors que continuava acumulant l’equip de Dusko Ivanovic. Els francesos han capgirat el marcador. A poc menys de dos minuts del descans, els locals s’han col•locat amb set punts a favor (37-30). Marc Salyers ha acabat els primers 20 minuts amb 12 punts. Però la seva millor aportació encara havia d’arribar.

L’aler nord-americà ha llançat des de lluny i des de prop. Els seus recursos ja es coneixien però, tot i així, ha esta dificilíssim de defensar. Jordi Trias s’ha encarregat d’aquesta tasca complicada. El gironí no ho ha fet malament però Salyers ha acabat amb 30 punts i possibilitant el domini de l’equip francès en començar el tercer quart.

Lakovic, revulsiu

77758464DE007_ESP_AXA_FC_Ba.JPGAleshores Jaka Lakovic ha tornat a la pista amb ganes de reordenar la situació. Un triple i una cistella de l’eslovè ha obligat Jean Denys Choulet a demanar temps mort. Tot i així, els blaugranes, que continuaven patint, han obert diferències.

Marc Salyers s’ha encarregat d’anul•lar un 71-81 i deixar-lo en un 77-83 en menys d’un minut (1 minut i 30 segons pel final del matx) . Un triple i una jugada de 2+1 han animat encara més el públic del Chorale, molt a sobre del seu equip durant tot el partit.

Lakovic no s’ha arronsat i també ha volgut deixar la seva emprenta. El dorsal 10 blaugrana ha aconseguit set punts més per acabar amb un total de 19, tots en la segona meitat de partit.

El Chorale ja no ha pogut fer més. L’AXA Barça acumula vuit victòries i estrena el 2008 amb la satisfacció per sumar un nou triomf, també fora de casa.

Pròxim rival, Panathinaikòs

L’AXA Barça rebrà el Panathinaikòs dijous que ve al Blaugrana. Els grecs han guanyat el Partizan a Atenes per un punt (67-66) i continuen encapçalant el grup C. Els blaugranes tindran l’oportunitat d’empatar a victòries amb els d’Obradovic si els derroten al Palau.