40 minuts més de diversió i patiment

24.06.2007 12:50

El quart partit de la final de la Lliga ACB (19.00 h, TVE-1) torna a presentar-se com un autèntic duel de titans. Bon bàsquet i emoció a parts iguals. El Winterthur Barça necessita novament un sisè home: el Palau Blaugrana.

Els homes de Dusko Ivanovic només pensen i poden pensar en els pròxims 40 minuts. No cal més. El Winterthur Barça necessita tornar a guanyar. La possibilitat és elevada. També si fem cas a les estadístiques. I és que un 3-1 és un resultat inèdit en el clàssic en una gran final de l’ACB. A més de les 23 temporades fins al moment, només set han arribat al quart partit. I els precedents apunten a que el 2-2 és el resultat més probable. Per guiar aquest quart enfrontament la designació arbitral és la següent: Xavier Amorós, Miguel Ángel Pérez Pérez i Juan Luis Redondo.

El Winterthur Barça

QM3D3037.jpgEl conjunt blaugrana es mostra molt confiat en la victòria. Amb concentració i capacitat de patiment s’ha de poder aconseguir. Com s’ha demostrat en els tres partits anteriors la sang freda serà determinant. L’equip que millor sàpiga jugar en els moments més crítics guanyarà. Els barcelonistes només han de saber mantenir el seu joc més regular i evitar els alts-i-baixos com els que van tenir en el tercer partit . Tot i això, el Winterthur va aportar arguments de pes com per consolidar el segon triomf blaugrana. Bona defensa del joc interior, més capacitat de rebot per part de tots els jugadors i saber escollir el millor tir.

El Reial Madrid

Els homes de Joan Plaza lluitaran per sumar el 3-1. El Reial Madrid va treure profit parcial de la defensa en zona. Amb un Felipe Reyes molt ben aturat pel Barça, els blancs van saber remuntar el tercer partit gràcies als canvis defensius. Tot i això, el desgast el van acabar pagant. Però les alternatives tàctiques del Reial Madrid són moltes i Joan Plaza compta també amb rotacions en pista de nivell. Louis Bullock va ser el jugador més encertat en el tir però Joan Plaza va destacar el treball realitzat per altres dels seus homes. El tècnic català del Madrid va voler assenyalar l’esforç de Felipe Reyes. En el tercer partit “Felipe no ens ha donat punts però sí que ha aportat en altres facetes. Tothom pensem que ho podem fer millor”.

Les frases dels protagonistes

QM3D3062.jpgLa plantilla blaugrana se centra de ple en el quart partit. Els errors comesos en el tercer partit s’han de resoldre amb “tranquil•litat”, assegura Joan Carles Navarro. “Amb una bona defensa i jugant tranquils sabem que tenim opcions”. Fran Vázquez afegeix que tots tenen clar “quin és el camí cap al triomf i intentarem de repetir-lo”. La gran sortida dels blaugranes en el tercer partit s’ha de repetir aquesta tarda segons el pivot gallec. A tot això ningú no oblida que el Palau va ser un gran punt de suport, el sisè home que tothom demanava. El públic ens va ajudar a treure el tercer partit . Ho comenta Navarro en nom de tot l’equip.

També els jugadors del Reial Madrid reconeixen que el factor Palau va ser determinant. El Madrid destaca el paper de favorit del Winterthur Barça ja que juga com a local. Axel Hervelle exposa que el Madrid ha de jugar “amb la mateixa dinàmica que vam demostrar en gran part del tercer partit”. Els madridistes busquen aturar la velocitat del Barça i l’encert en el tir exterior.

Fes clic aquí per accedir a les notes del partit.
Un Palau incommensurable
El Palau Blaugrana ha demostrat en infinitat d’ocasions que és una pista pràcticament imbatible. A més, el soroll ensordidor dels crits d’ànim cap al Winterthur Barça cobreix cotes altíssimes. Les prop de 8.000 persones que van assistir al tercer partit van assolir els 114.1 decibels de so –coincidint amb el triple de Jaka Lakovic que situava el 18-3 en el marcador-, sent el registre més alt de tota la final fins al moment. El Palau va superar Vistalegre i la fita per aquesta tarda és marcar un nou cim. El record el té el Barça a la final del 2002-2003 amb 115.4 decibels.