Es complica la Lliga (83-80)

19.06.2007 22:22

Cristina Collado

El Winterthur Barça ha perdut el segon partit de la final de l’ACB per un ajustat 83-80. La sèrie és ara favorable al Reial Madrid (2-0). Els d’Ivanovic estan obligats a guanyar els dos pròxims partits al Palau Blaugrana.

Els blaugranes han arribat a remuntar un marcador advers d’11 punts, i s’han posat per davant en el marcador en l’últim quart (64-65, min. 34), però no ha estat suficient. El Reial Madrid s’ha imposat finalment per 83-80 i ha deixat les coses molt complicades per al Winterthur Barça, que haurà de guanyar els dos pròxims partits al Palau Blaugrana per empatar el 2-0 favorable ara als de Joan Plaza.

Guanya la defensa blanca

L’inici del partit s’ha vist marcat per la gran defensa blanca, que ha anul•lat bona part de l’atac blaugrana. Moiso ha inaugurat el marcador, que fins l’últim quart sempre ha tingut el conjunt local per davant. Fins a una avantatge de sis punts han aconseguit els blancs. Tot i això, abans de concloure els deu primers minuts, un triple de Basile ha posat l’empat a 21 en el marcador. Al final del primer quart, 23-21.

Parcial de 0-9

En el segon període, el Reial Madrid ha començat molt fort, amb un triple de Bullock (27 punts) i dos tirs lliures del jugador nord-americà que han posat la màxima avantatge fins el moment per als locals finalplayoff1111.jpg(+7). El Winterthur Barça ha patit uns instants de desconcentració, i els blancs, liderats per un increïble Reyes (també 27 punts), s’han posat 11 punts per sobre els blaugranes.

Però en dues bones jugades de contraatac, el Barça ha tornar al partit. Després d’anotar de dos Kakiouzis, Navarro ha guanyat en velocitat la defensa blanca i ha anotat sol també de dos. En la següent jugada, el Winterthur Barça ha robat una pilota al Reial Madrid i Basile, amb un triple (4 de 6), ha finalitzat la jugada de contraatac. El tir de dos de Marconato ha deixat el conjunt blaugrana només a dos punts del Madrid gràcies a aquest parcial de 0-9 (37-35, min. 19). Els d’Ivanovic han pogut mantenir aquesta mínima diferència i han marxat al descans amb el resultat de 40-37.

Kakiouzis dóna esperança

El tercer quart ha començat bé per als blaugranes. Navarro, en dues accions pràcticament consecutives, ha deixat el Winterthur Barça una altra vegada només dos punts per sota dels blancs (44-42). Però quan el Barça estava més a prop d’empatar el partit, el Reial Madrid a tornar a escapar-se de sis punts en el lluminós.

finalplayoff2_2.jpgPerò els atacs dels blaugranes han començat a ser més fluids i, gràcies a un impressionant Kakiouzis (17 punts), el marcador ha tornat a fer la goma, col·locant-se a només un punt dels de Joan Plaza (57-56, min. 30). Al final d’aquest quart, però, el Madrid tornava a estar quatre punts per sobre (61-57).

Volta al marcador insuficient

I en els últims i decisius deu minuts finals, el Barça ha tingut l’empat de la sèrie a l’abast. En el minut 34, un triple de Lakovic ha capgirat el marcador posant els blaugranes per davant en el marcador (64-65). Una jugada de 2+1 de Navarro ha mantingut ampliat aquesta avantatge per als blaugranes. 71-71, 73-73, 75-75 mostrava el lluminós en aquests instants agònics que s’han viscut a Vistalegre. Però Reyes ha tornat a posar els blancs per davant quan només faltaven 28 segons per al xiulet final. El Winterthur Barça no ha pogut anotar en la seva jugada d’atac, i ha vist com el Madrid tornava a agafar una avantatge insalvable ja per als d’Ivanovic. Al final, 83-80, i amb l’esperança d’empatar la sèrie a Barcelona.

Fes clic aquí per conèixer les estadístiques del partit.

REIAL MADRID, 83
WINTERTHUR FC BARCELONA, 80

Reial Madrid (23+17+21+22): Tunceri (5), Bullock (21), Mumbrú (9), Moiso (2), Reyes (23) -cinc inicial-, Sekulic (6), Smith (3), Hervelle (2), López (9) i Tomas (3).

Winterthur FC Barcelona (21+16+20+23): Lakovic (11), Navarro (14), De la Fuente (-), Vázquez (4), Marconato (8) -cinc inicial-, Trias (2), Kakiuzis (17), Basile (18), Kasun (4), Grimau (-) i Ukic (2).

Àrbitres: Martín Bertrán, Pérez Pizarro i Redondo. Han exclòs per faltes personals Vázquez (m.32), Hervelle (m.39).