Hi haurà cinquè partit (71-77)

10.06.2007 15:07

La victòria del Tau Ceràmica al Palau força el cinquè partit de la sèrie semifinal de l’ACB. El Winterthur Barça ha patit una fèrria defensa dels bascos que els ha obligat, en certs moments, a arriscar en el tir.

Una nova lluita frec a frec. Però ara el Tau ha estat qui s’ha endut el triomf final. El Winterthur Barça ha pagat la precipitació de començament del partit i també de l’inici del tercer quart. Tot i això, els homes de Dusko Ivanovic han tingut opcions de tornar a vèncer el Baskonia. Hagués estat el tercer triomf consecutiu i el que hagués donat el passi a la final, i a l’Eurolliga. Aquesta possibilitat és intacta encara. L'eliminatòria viurà el darrer enfrontament en 48 hores, a Vitòria.

Alts-i-baixos

El partit ha començat amb Luis Scola marcant les pautes del joc. Mario Kasun encetava el marcador amb el 2-0 però el pivot argentí, acompanyat de Fred House i Serkan Erdogan obligaven Dusko Ivanovic a demanar ja el primer temps mort a la meitat del període (4-10). L’impàs s’ha superat relativament. Scola ha continuat manant però Gianluca Basile i Denis Marconato han deixat el primer parcial amb un 11-17.

Al segon període els blaugranes han forçat la defensa. El fruït d’aquest treball s’ha vist amb el 22-20 a 5 minuts i 27 segons del descans. Durant tot aquest temps el matx ha estat frenètic. Des de la línia de personals, Jaka Lakovic sumava el 26-23, màxima renda a favor dels locals. Després de dos períodes el marcador ha estat de 34-33.

Falta de tensió

qm3d1018.jpgDe retorn a la pista els blaugranes l’han fet amb dèficit energètic, “sense intensitat” segons Dusko Ivanovic. Aquest fet ha provocat que el Tau agafés embranzida i Splitter, Rakocevic i House han situat el 38-43 i el minut sol•licitat pel Barça. Els blaugranes han tornat a reaccionar aleshores. Un triple de Joan Carles Navarro –desfet per la dura defensa del Tau- i quatre de Jaka Lakovic –el màxim anotador del partit amb 25 punts- han fet iniciar el darrer període amb un 57-61.

L’eliminació d’Scola

Els darrers 10 minuts han estat un començar de nou. El Winterthur ha forçat encara més en defensa. Un tap de Roger Grimau s’ha combinat amb un triple de Basile i tot just després hi ha hagut la cinquena falta de Luis Scola. Aquesta circumstància ha obert les expectatives dels culers. Que el millor home dels bascos no estigués en pista als darrers tres minuts i mig podria haver estat un bon argument per no fallar. Roko Leni Ukic ha forçat la falta després de convertir una cistella que capgirava el marcador (69-68). El base croat no ha convertit l’addicional i Pablo Prigioni sí que ho ha fet des dels 6,25. Amb un 69-71, el minut i 27 segons que restava per jugar s’ha completat des de la línia de personals. El Tau no ha fallat i ha empatat la sèrie a dues victòries.

Del Palau Blaugrana al Buesa Arena

qm3d1076.jpgEl Palau Blaugrana ha tornat a ser amb l’equip. Amb una altra imatge pel record, els aficionats barcelonistes han estat donant suport els seus jugadors durant els 40 minuts. Ara el relleu el prendrà l’aficionat del Tau. Dimarts a les 20.45 hores (Canal 33) el Buesa Arena agafa el testimoni.