Quan la pilota baixa, l’adrenalina puja

09.06.2007 12:15

Carles Cascante

Navarro va fer més gran la seva llegenda. El Palau va fer més gran la seva màgia. I el Winterthur Barça va fer un pas de gegant per estar en la final de l’ACB i poder participar en la propera edició de l’Eurolliga 2007-08.

El titular d’aquest article -la mateixa frase inserida en les 7.000 samarretes que es van repartir al Palau- il·lustra a la perfecció el que va passar en l’última jugada del tercer partit de les semifinals ACB davant el Tau. Mancaven 10 segons perquè acabés el partit. El marcador mostrava un empat a 78. Tot estava a les mans del Barça. Navarro va prendre la responsabilitat, va encarar la cistella rival i puntejat per Erdogan i per la presència de Luis Scola va llançar una de les seves particulars bombes que trencaven el matx.

La pilota ja havia baixat, ara era el torn d’una adrenalina que va fer que el Palau mostrés el seu so més tronador, però no un so per intimidar el rival, sinó un d’esclat de joia i de satisfacció per la feina ben feta. La tercera batalla guanyada d’una guerra que diumenge a dos quarts d’una pot viure l’últim capítol abans d’arribar a la final.

Amb la història a favor

Roko_Leni_Ukic_Vs_Tau_x3er_partit_play-off_07x.JPGAra sí, la història juga a favor del Winterthur FC Barcelona, que disposarà d’un quart partit en el qual tindrà l’opció de sentenciar. L’estadística pura i dura diu que en els vuit precedents en els que s’ha donat un 1-2 -favorable a l’equip amb factor pista en contra-, el quart partit s’ha resolt a favor de l’equip que portava avantatge en tres ocasions. En 14 anys, aquests són tots els precedents que ha donat un ‘play-off’ de l’ACB. D’aquestes vuit ocasions, tres han acabat amb un 1-3, dues amb 2-3 i els altres tres han acabat amb remuntada de l’equip que tenia el factor pista a favor.

En el cas concret del FC Barcelona, la temporada 1992-93 va patir la remuntada del Joventut, quan els blaugranes dominaven per 1-2. Els verd-i-negres van acabar guanyant 3-2. Una cosa similar va passar en les temporades 1991-92 i 1987-88, quan Real Madrid i Barça van aconseguir remuntar a Tau i Joventut, respectivament. Per tant, en totes les semifinals al millor de cinc partits, els precedents són favorables per a l’equip que domina por 1-2.
L’Axa Winterthur ofereix la Lliga Catalana
Al descans del partit entre el Winterthur FC Barcelona i Tau, els jugadors i cos tècnic de la nova secció de bàsquet en cadira de rodes del nostre club va oferir el títol de Lliga Catalana guanyat recentment al Joventut (74-63). La resposta de l’afició va ser unànime amb un fort aplaudiment reconeixent la tasca realitzada pels homes que entrena Òscar Trigo.